Ședința de îndată a Consiliului Local Florești – 10 august 2017. Strict Prest primește un nou contract. Tot pe trei luni.

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

CL Floresti 10 aug 2017Consiliul Local Florești s-a întrunit în ședința de îndată, astăzi, 10 august 2017. Pe ordinea de zi au fost trei proiecte. 

La ședința de îndată a Consiliului Local de astăzi au fost prezenți 10 consilieri locali (minimul necesar pentru ca acesta să fie întrunit legal): Coroian Ovidiu (președinte de ședință), Pivariu Bogdan, Laar Andras, Hinteuar Tatiana, Abrudan Traian, Nicolae Oltean, Brad Adriana, Sebastian Cîmpean, Szekely Istvan (Doronci) și Albert Ileana.

Pe ordinea de zi s-au aflat trei proiecte:

  1. Proiect de hotărâre privind demararea unei proceduri de achiziție negociere fără publicarea unui anunț de intenție în vederea  atriburii contractului de achiziție publică „Servicii de salubrizare în comuna Florești constând în precolectarea, colectarea, transportul și depozitarea deșeurilor municipale inclusiv a deșeurilor toxice periculoase din deșeuri menajere cu excepția celor cu regim special, colectarea, transportul și depozitarea deșeurilor voluminoase provenite de la populație, instituțiile publice și agenți economici neasimilate celor menajere (mobilier, deșeuri de echipamente electrice și electrocasnice).
  2. Proiect de hotărâre privind majorarea valorii unor bunuri care fac parte din domeniul public al comunei Florești
  3. Proiect de hotărâre privind aprobarea prelungirii scrisorii de garanție acordată de Fondul de Garantare a creditului Rural IFN SA pentru restituirea avansului solicitat pentru proiectul „Înființare Centru de informare și promovare turistică în clădirea existentă” finanțat în cadrul Programului PNDR. M313 „Încurajarea activității turistice”.

Principalul proiect din această ședința a fost legat de demararea unei noi proceduri de achiziție prin negociere fără publicarea unui anunț de intenție pentru deșeuri. Concret, un nou contract cu Strict Prest pentru că cel în vigoare acum, urmează să expire în 18 august 2017.

În ce privește acest proiect, au existat discuții referitoare la posibilitatea de a acorda un nou contract prin acest tip de atribuire. Reprezentantul Primăriei Florești, Marius Manu le-a explicat consilierilor că este posibil. Aceasă procedură este reglementată de Legea 98/2016 art.104.

Legea 98

legea 98 1 legea 98 2

Proiectul a trecut de votul consilierilor. Doi consilieri s-au abținut: Coroian Ovidiu și Sebastian Cîmpean.

Consilierul PNL, Nicolae Oltean a ținut să le atragă atenția celor doi consilieri pentru abținerea lor apelând la un șantaj emoțional spunându-le că nu va fi prea bine dacă se adună gunoaiele cu atât mai mult la temperaturi atât de ridicate. Le-a cerut să fie responsabili și să voteze „pentru” sau „împotrivă” și nu prin „abținere”.

Acest lucru nu a fost contestat de nimeni însă și votul consilieri este reglementat prin Lege așa că domniile lor ar trebui să știe ce au de făcut și cum trebuie sa voteze.

Consilierul PNL a continuat cu acest reproș și după declararea ședinței ca fiind închisă și a cerut presei de față să se sesizeze (respectiv reprezentantului publicației Cluj24h.ro fiind singurul reprezentant al presei prezent la ședință). Ei bine, nu se știe concret ce a dorit consilierul însă Cluj24h.ro nu face altceva decât să relateze ce s-a petrecut la ședință și să informeze documentat și corect cititorii ori dacă acești consilieri nu au încălcat legea prin votul lor, cu atât mai puțin se poate sesiza presa.

În continuare, consilierii au votat pentru alte două proiecte însă acestea nu au trecut pe motiv că nu a fost întrunit numărul necesar de voturi. Consilierul PSD, Sebastian Cîmpean s-a abținut și la aceste două proiecte.

Va urma aprobarea regulamentului (cu prețul) iar floreștenii vor plăti serviciile de salubritate pentru alte trei luni, tot la sediul Primăriei Florești.

Vă reamintim faptul că la ședința trecută  a fost suplimentată ordinea de zi cu o adresă din partea DSP Cluj care le-a adus la cunoștință consilierilor că Strict Prest va înceta să adune deșeurile dacă nu va fi modificat contractul pentru că se pare, actualul contract nu acopera cantitatea de deșeuri care trebuie ridicată de pe raza comunei. Acest lucru a fost aprobat de consilieri astfel că urmează ca în contract să fie aduse modificările și respectiv și o rectificare bugetară după cum a spus la acel moment, primarul comunei.

Prețul pentru tona de deșeuri nu crește dar per total suma contractului va fi una mai mare. De precizat este faptul că nu se știe (documentat) cantitatea de deșeuri care se ridică de pe raza comunei Florești ci se vorbește de estimări.

Președintele de ședință din 20 Iulie a fost doamna consilier Adriana Brad și a dat citire adresei.

Începând cu data de 20.07.2017 încetează activitatea de colectare și transport deșeuri datorită epuizării cantităților contractate pe raza comunei Florești. Vă rugăm a suplimenta în ședința din data de 20.07.2017 valoarea contractului de salubrizare în comuna Florești estimându-se o cantitate de deșeuri de 50 de tone x 24 de zile egal 1200 de tone cu suma de 329.968 de lei. Valoarea estimată a fost determinată pe baza tarifului negociat și contractat care este de 231 de lei pe tonă exclusiv TVA. S-a estimat o cantitate de deșeuri de 1200 de tone, rezultă 277.200 lei pe lună exclusiv TVA, a citit conform adresei, președintele de ședință, Adriana Brad.

Citește și:

Citește și :Consiliul Local Florești 20 iulie 2017. Modificări la contractul de salubrizare. Crește cantitatea de deșeuri.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj