Școala de Vară pe tema Educației Politice- ediția a II-a revine la Cluj

educatie politicaAsociația pentru Educație Politică anunță cu entuziasm startul celei de-a doua ediții a Școlii de Vară pe tema Educației Politice, proiect ce va avea loc în Cluj-Napoca, cu sprijinul Universității „Babeș-Bolyai”, al Federației SHARE și al Consiliului Național al Elevilor.

Anul  acesta,  proiectul  Școala  de  Vară  pe  tema  Educației  Politice  se  desfășoară  înperioada 28 iulie – 2 august și promite să ofere participanților, elevi de liceu cu vârste de peste16 ani, o experiență unică în ceea ce privește dobândirea deprinderilor practice și a cunoștințelor necesare, familiarizându-i astfel pe aceștia cu un domeniu antrenant, sfera politică, în manierăapartinică.

 „Am constatat că acești tineri nu numai că visează să schimbe lumea, ci, în mod cert,o vor face. Au tot ce le trebuie: inițiativă, curaj, perseverență și discernământ”, spune FlaviaTopan, doctorandă FSPAC, trainer în cadrul ambelor ediții ale școlii de vară.

 

prgram educatie politica
Programul evenimentului

Școala de Vară debutează luni, 28 iulie, cu o conferință care va avea loc în Amfiteatrul101 al FSPAC. Elevii vor avea ocazia de a interacționa cu vorbitori din mediul academic, cadreuniversitare  ale  Facultății  de  Științe  Politice,  Administrative  și  ale  Comunicării  din  cadrulUniversității „Babeș-Bolyai”, aceștia având rolul deosebit de a clădi bazele educației politice acelor  25  de  participanți.  Workshop-urile  incluse  în  program  abordează  diverse  zone  ale politicului, de la sfera  comunicării și a PR-ului la domeniul vast al relațiilor internaționale și al ideologiilor.

Asociația pentru Educație Politică este o organizație non-guvernamentală  apartinică, alcărei scop îl reprezintă educarea politică și responsabilizarea populației și a societății civile înasumarea conștientă a deciziilor care au impact asupra fiecărui cetățean, promovându-l astfeldrept un pilon activ în societate.

Articole Noi