SCENA VERDE prinde contur!

scena verde 4Primul teatru în aer liber din Cluj este cu un pas mai aproape de realizare. Azi, 05.01.2015, începe faza de proiectare tehnică a structurii arhitecturale. Colectivul de elaborare reunește câștigătorii Concursul național de arhitectură destinat studenților arhitecți și studenți pasionați de arhitectură parametrică, într-un grup de lucru coordonat de arh. Andrei Nejur, arh. Alexandru Costin, ing. Andrei Cristea și care va realiza până la sfârșitul săptămânii proiectul Scenei Verzi în forma sa finală.

Tema workshop-ului vizează realizarea unei scene flotante, ce va pluti pe o structură ingenioasă formată din cca. 200.000 de PET-uri, care vor fi colectate cu ajutorul comunității clujene. Suprastructura va fi proiectată conform principiilor arhitecturii parametrice, un câmp încă experimental pe scena Arhitecturii din România.

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/ScenaVerde

Organizatori: Societatea Culturală Filarmonia și Asociația Studenților Arhitecți Cluj

Parteneri: Primaria și Consiliul Local Cluj-Napoca, Eco-Rom Ambalaje, Iulius Mall, Iulius Parc, Compania de salubritate Brantner Vereș S.A. Cluj, Rosal Cluj Napoca, Casa TIFF, Ordinul Arhitecților din România, Asociația Culturală Pro Transilvania, Ferma de Zâne, AIESEC Cluj.

Articole Noi