Scena Verde – primul teatru in aer liber al clujului, prinde contur

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

scena verde 4Ieri 20 noiembrie 2014 la ora 17.00 a avut loc la Iulius Mall vernisajul Expoziției de arhitectură „Scena Verde”, eveniment ce încheie prima etapă a Proiectului „Scena Verde” ce iși propune realizarea unei scene flotante cu suprastructură pavilionară parametrică pe Lacul Gheorgheni (zona Iulius Parc), ce va pluti cu ajutorului unui strat de PET-uri. Expoziția poate fi vizionată in perioada 20 – 30 noiembrie, la Iulius Mall etaj, zona Café Quartz.

scena verde 3Ambiția realizării acestui prim teatru în aer liber al Clujului, aparține Societății Culturale Filarmonia și Asociației Studenților Arhitecți, ONG-uri care au reușit să polarizeze sprijinul Ordinului Arhitecților din Romania, Iulius Mall, Iulius Parc, Universității de Artă și Design Cluj-Napoca, Asociației Culturale Pro Transilvania, asociației Ferma de Zâne și companiilor Bratner și Rosal, parteneri ai acestui proiect.

Această primă etapă a proiectului a beneficiat de sprijinul financiar al Primăriei Cluj-Napoca.

scena verde 2Lucrările ce compun expoziția prezintă cele mai interesante idei și soluții propuse de studenții participanți la Concursul Național de arhitectură, ce s-a desfășurat în perioada 29 septembrie – 15 noiembrie și care a fost jurizat de:

– Jorn Konijn – arhitect, design și scriitor, co-fondator al organizației Culturalia;

– Asbjørn Søndergaard – arhitect, expert în proiectare compunerizată, fondator al Odico Formwork Robotics;

– Ligia Subțirică – arhitect șef al municipiului Cluj-Napoca;

–  Șerban Țigănaș – preşedintele Ordinului Arhitecţilor din România şi

– Andrei Nejur – vicepreședinte Ordinul Arhitecților din România Filiala Transilvania.

scena verde 2Câștigătorii concursului sunt:

Premiul Juriului: Carmen Mladin, Ionuț-Adrian Pătrașcu;

Mențiune: Echipele formate din: Vlad Bija, Adrian Dănuț Bizău, Ștefan Corneliu Capbun și Vlad Leu și Paul Rusu.

În perioada 12 – 19 decembrie va avea loc un workshop de specialitate în cadrul căruia studenții coordonați de personalități din domeniul arhitecturii, vor transforma cele doua soluții câștigătoare în proiecte detaliate.

scenaÎn paralel, Proiectul „Scena Verde” va lansa către cetățenii Clujului o campanie ecologică, îndemnându-i să devină participanți activi la realizarea scenei, contribuind la colectarea celor cca. 200.000 de PET-uri ce vor susține deasupra apei viitoarea scenă, campanie ce constituie ce-a de a doua etapă a proiectului, susținuta financiar de ECO-ROM

Ambalaje și coordonată de echipa proiectului formată din:

Sabin Mircea Rus, președinte Scocietatea Culturală Filarmonia;

Alexandru Vladovici, președinte Asociația Studenților Arhitecți Cluj;

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj