Consilierii judeţeni au avut în şedinţa de astăzi un proiect ce presupunea aprobarea organigramei şi a statului de funcţii pentru Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public şi Privat al Judeţului Cluj. Proiectul a fost aprobat într-un final, însă nu după multe discuţii şi acuzaţii.
Primii care au deschis subiectul acestei discuţii au fost consilierii judeţeni ai PSD. Remus Lăpuşan a cerut o informare clară în privinţa activităţii regiei: „pe ce se bazează această hotărâre? Ce fac atâtea persoane la această regie? Vreau o informare exactă. Nu este normal să populăm această regie, nu avem niciun motiv din punct de vedere administrativ să facem aceste suplimetări organigramei. Se cheltuie bani şi nu se vede nimic”.
Consilierul PDL, Rare; Rusu sare şi spune: „Nu vreţi să facem acelaşi lucru cu direcţia copilului, domnule Lăpuşan?”. Răspunsul a fost afirmativ.
La rândul său, Ivan Ilarie le explică consilierilor: „Regia, de la mama ei, nu poate face proiecte pentru a atrage fonduri eropene. Mărirea personalului care taie frunze la caini, e mai bine să o lăsăm aşa um este, pentru că ea nu poate atrage bani europeni”.
Directorul RAADPP, Mircea Avram le-a spus celor prezenţi: ” Sunt de o lună director şi am găsit o regie blocată. Dacă licitaţiile de deszăpezire nu funcţionează de un an şi ceva, de o lună de zile licitaţiile pentru asfaltare au început să funcţioneze. Dacă pe Valea Ierii s-a deblocat şi se lucrează astăzi, încercăm pe termen scurt, mediu şi lung să atragem fonduri europene şi vicepreşedinţii pot explica, în zonele montate două bugete ne trebuie să reabilităm drumurile. Vrem să le facem pe fonduri europene, prin Banca Mondială. Vrem să iluminăm public toate drumurile judeţene prin energie regenerabilă. Vor fi nevoie de oameni. Ne încadrăm în banii e îi avem şi fondurile de salarii pe care le are regia şi nu dăm pe nimeni afară. Oriunde mergem ne înjură lumea că sunt drumuri proaste. Dacă toate aceste lucruri nu sunt bine făcute eu voi fi primul care pleacă”.
În discuţie a fost adusă şi situaţia drumului de la Fizeşu Gherlii, drum despre care Mircea Avram a spus că nu şi-l asumă şi asta pentru că lucrările au fost începute înainte ca el să conducă din nou regia.
Consilierul judeţean PSD, Remus Lăpuşan aduce un nou argument: „Domnule Avram aţi amintit şi de drumul de la Ic Ponor, aţi fost şef de proiect, iar lucrările au fost un eşec. Eu nu ştiu ce mai căutaţi în funcţie în această regie”.
Mircea Avram a explicat şi acest aspect: „Blocajul de la IC Ponor este datorat unui act adiţional nr. 6. Eu nu vreau să inru în polemici. Cine a greşit să plătească. Ne-am propus să terminăm acest drum, dacă am greşit voi plăti”.
Consilierul judeţean PSD, Dănuţ Canta a adăugat: ” Acum 2 ani aţi votat terminarea mandatului domnului Avram, azi îl apreciaţi. Dacă păstraţi acelaşi buget şi angajaţi 17 oameni înseamnă că vor fi oameni vaduviţi, altfel lăsaţi loc interpretărilor. Avem probleme foate mari, poate că o analiză corectă şi o redistribuire a atribuţiilor intre oamenii ce îi aveţi ar fi mai potrivită. De 6 ani conduceţi regia. Nu puteţi spune că aţi găsit drumuri rele. PSD a avut locul doi. PNL face parte din ACL? Înseamnă că aţi condus, dacă tot vrem să atragem fonduri europene de ce nu întărim comisia de la Consiliu Judeţean?.
După multe dispute, proiectul supus spre aprobare a întrunit numărul de voturi necesare pentru a fi aprobat, adică 19 voturi „Pentru”.