Cluj24h.ro

vineri, octombrie 22, 2021

S-a redeschis, cu o înfățișare complet schimbată, filiala Bibliotecii Județene din cel mai mare cartier al Clujului

Ludoteca_2Biblioteca Județeană „Octavian Goga” Cluj informează iubitorii de lectură în legătură cu faptul că a fost redeschisă Filiala „Traian Brad”, la finalizarea lucrărilor de reamenajare și reabilitare termică.

Nu cred că poate exista, în ziua de astăzi, o investiție mai profitabilă decât aceea pe care o facem în educație, cultură și cunoaștere. Acesta este motivul pentru care am alocat cca. 550.000 de lei reamenajării și reabilitării acestei filiale, dorința noastră fiind aceea de a le oferi atât tinerilor cât și cititorilor de toate vârstele condiții ideale de documentare, lectură și studiu” a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe.

În ceea ce privește lucrările de reabilitare termică, acestea au constat în înlocuirea ferestrelor din metal cu ferestre de tip termopan și schimbarea instalației de încălzire. Costul lucrărilor de construcții a fost de 455.812 lei, acesta fiind suportat integral din bugetul Consiliului Județean. În același timp, pentru reamenajarea secției pentru copii, a sălii pentru adolescenți și amenajarea spațiilor de studio și lectură pe loc s-au cumpărat mobilier și alte dotări în valoare de 86.511 lei, fondurile fiind asigurate tot de Consiliul Județean.

Sectia imprumut adulti_1De o mare importanță și complexitate, reorganizarea documentelor filialei s-a realizat în perioada 15 decembrie 2017 –  31 ianuarie 2018, cu o echipă formată din nu mai puțin de 15 bibliotecari. Aceasta a constat în activități de selecție și aranjare a fondului de documente la raftul liber, precum și de etichetare a documentelor de tip carte cu etichete RFID în vederea unui mai bun management al colecțiilor și pentru modernizarea serviciilor de bibliotecă.

Filiala „Traian Brad”, care deservește cel mai mare cartier al municipiului Cluj-Napoca, își așteaptă vizitatorii pentru informare, lectură, studiu sau petrecere a timpului liber în spații luminoase, într-o ambianță plăcută și cu o colecție de peste 60.000 de documente pentru toate gusturile și vârstele.

Sectia imprumut adulti_2 sala de studiu_2

sala de studiuSectia pentru copii_3

Ludoteca_1

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole Noi