marți, decembrie 5, 2023

RMN ultraperformant, inaugurat la Spitalul din Câmpia Turzii

Criolipoliză

Din Septembrie te bucuri de servicii de criolipoliză la Allure Clinique de Beaute! În doar trei ședințe, poți scăpa de 5-6 cm în circumferință. Slăbește la rece, fără bisturiu și la un preț accesibil printr-o procedură fără riscuri.

RMN pentru Spitalul din Câmpia Turzii: acesta a fost achiziționat cu sprijinul financiar semnificativ al Consiliului Județean Cluj.

Luni, 24 aprilie a.c., la Spitalul Municipal „Dr. Cornel Igna” din Câmpia Turzii a fost inaugurat noul aparat de rezonanță magnetică nucleară (RMN).

Acesta a fost achiziționat cu sprijinul financiar semnificativ al Consiliului Județean Cluj.

Anul trecut au fost alocați 1.500.000 de lei pentru această investiție

Pentru această investiție, forul administrativ județean a alocat în anul precedent, din bugetul propriu al instituției, nu mai puțin de 1.500.000 de lei.

Totodată, a nominalizat și suma de 500.000 de lei, corespunzătoare cotelor defalcate din impozitul pe venit pe anul 2022.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: 

„Beneficiari ai acestei investiții vor fi circa 60.000 de cetățeni din Câmpia Turzii și din comunele limitrofe.

Asta, pentru că, odată cu punerea în funcțiune a RMN-ului, au un acces mai facil și rapid, aproape de casă, la investigațiile realizate cu ajutorul acestui aparat de ultimă generație.

În ce ne privește, vom continua să sprijinim spitalele clujene în realizarea investițiilor necesare, conștienți fiind că sănătatea este bunul cel mai de preț!”.

RMN pentru Spitalul din Câmpia Turzii

Echipamentul de înaltă tehnologie, cu 16 canale, este utilizat în cadrul Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală al Spitalului Municipal „Dr. Cornel Igna” din Câmpia Turzii.

Rezonanța Magnetică Nucleară este o procedură non invazivă, neiradiantă, care permite obținerea unor imagini detaliate, clare și precise. și ajută cadrele medicale să pună un diagnostic cât mai corect, într-un interval de timp redus.

Îți reamintim, Consiliul Județean a mai făcut investiții în sistemul medical clujean cum sunt:

1. Spitalul Județean de Urgență din Cluj-Napoca a inaugurat noul Centru de Endoscopie Intervențională.

2. Stadiul lucrărilor de extindere și modernizare a Clinicii de Psihiatrie Pediatrică.

3. Institutul de Urologie și Transplant Renal a primit șase noi echipamente medicale.

Citește mai multe știri din „Sănătate/Stil de viață” sau din „Turda/Câmpia Turzii”.

Articole Noi