Remus Lăpuşan: CJ Cluj a executat în 2014 doar 607 milioane de lei. Clujul primeşte 49 de milioane în 2015 de la Guvern

Remus Lapusan 1Preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan a dorit să lămurească situaţia banilor pe care fiecare unitate administrativ teritorială din judeţuul Cluj îi va primi din partea Guvernului, astfel că în cadrul unei conferinţe de presă de astăzi, a prezentat întreaga situaţie. Conform acestuia, judeţul nostru primeşte mai mulţi bani comparativ cu anul trecut.

„Am vazut că foarte mulţi îşi dau cu părerea despre ce se întâmplă la Consiliul Judeţean, despre buget, fără să înţeleagă cum stau cifrele mai exact, cum au decurs sau cum ar trebui să decurgă lucrurile la nivelul Consiliului Judeţean. Vreau să discutăm acum pe cifre. Legat de zona privind echilibrarea bugetelor unităţilor administrativ teritoriale au fost discuţii multe în cadrul Guvernului. S-a considerat că cel mai bine ar fi ca Guvernul să fie cel care pe bază de criterii să împartă respectivele sume, iar acest lucru a fost agreat de toate partidele din Parlament”, a spus preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan.

buget comune jud clujRemus Lăpuşan a prezentat negru pe alb situaţia la nivelul judeţului Cluj, situaţie ce poate fi urmărită în imaginile de mai jos. Concret, judeţul Cluj primeşte suma de 49.459.000 lei, iar la nivel de comune în judeţul nostru, Guvernul alocă suma de 60. 313.000 lei.

Comparativ cu anul trecut, Clujul primeşte mai mulţi bani şi asta pentru că anul trecut judeţul a primit 47.250.000 lei, iar comunele din judeţ, 50.000.000 lei.

Liderul social democrat a mai spus că într-o eventualitate, Guvernul va putea aloca prin rectificare de buget, pe parcursul anului, bani suplimentari sau pentru comunele care deocamdată nu figurează cu vreo sumă.

Guvernul  a  aprobat  pe  14  ianuarie  un  proiect  de  Hotărâre  privind repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a sumelor pe 2015. Conform Legii  bugetului  şi  conform  acestei  hotărâri  de  guvern,  nicio  comună  din această ţară nu va avea un buget mai mic de 1,5 milioane de lei, niciun un oraş nu va avea un buget mai mic de 6 milioane de lei.

 

Legat de situaţia la nivelul Consiliului Judeţean Cluj, preşedintele PSD Cluj, şi totodată consilier judeţean, a explicat:

„Bugetul total executat pe anul 2014 la nivelul Consiliului Judeţean Cluj a fost de 607.682.000. Ca să fie foarte clar. În acest an ne propunem şi există deja în dezbatere publică un buget de 744.000.000”.

Articole Noi