PSD Cluj-Napoca s-ar putea dizolva. Se doreşte o reconstruire cu oameni competenţi. Se pot implica şi cetăţenii

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

Caurelia cristeaonducerea organizației municipale a agreat, vineri dizolvarea Biroului Permanent Municipal, această propunere urmând sa fie trimisă statutar, spre validare, Biroului Permanent Județean al PSD Cluj.

Ne propunem deschiderea PSD, modernizarea sistemului de promovare a membrilor de partid. PSD Cluj-Napoca îi invită pe cei interesați să participe la acest nou proiect politic.  Deschidem  ușile  PSD  Cluj-Napoca! Eliminăm  acea  „bătaie  pe funcțiile politice”, prin concursul de proiecte! Fiecare candidat trebuie să-și prezinte  în interiorul organizației dar și public CV-ul. Un partid politic nu este  o  organizație  secretă,  ci  o  asociere  de  idei  ce  își  propune  să administreze/guverneze, astfel transparența trebuie să fie totală!

Conform celor declarate de preşedintele PSD Cluj-Napoca, Aurelia Cristea, accederea în funcțiile de conducere, cât și în cele alese prin vot trebuie să se realizeze în  baza unui CV profesional, a unor proiecte comunitare și a unui  portofoliu  de  activitate  politică.  Mai este  aproximativ  un  an  și jumătate până la alegerile locale, e cazul să “profităm” de el:  lansăm un concurs de proiecte pentru candidații în Consiliul Local!

Ne propunem să fim o platformă care să asigure valorificarea competențelor și a entuziasmului tinerilor. În acest moment, tinerii din cadrul organizației trebuie să primească un „cec în alb” pentru a decide politici apropiate generației lor. Pentru a accentua ideea de schimbare și pentru a ne elibera de moștenirea comunistă este nevoie de și de tineri în structura de conducere a PSD Cluj-Napoca. Ne propunem sa fim o “formula” prietenoasă de dialog cu societatea civilă.  Ne propunem dezvoltarea unei politici de stânga specifică Transilvaniei. Mesajele naționale, unitar-confuze, vor fi înlocuite cu cele specifice micro-comunităților. Se impune să depășim epoca partidului/deconcentrat, al partidului pix/cort,al partidului profund ancorat în tot și toate, ordonator a vieții în orice domeniu! Ne propunem să  dezvoltăm o cultură  a  cooperării  comunitare  –  inserţiaexcluşilor (romii din zona Pata Rât + alte categorii sociale defavorizate), carenecesită însă niște eforturi materiale din partea majoritarilor, incluşilor.

Aurelia Cristea este de părere că este cât se poate de necesară o implicare a consilierilor locali, astfel că începând cu luna februarie vor demara un program de audiențe al consilierilor locali social-democrați:

Pentru  consilierii  locali  de  acum  ai  PSD  Cluj-Napoca,  am  stabilit  deja  o  nouă regulă: vor ţine audienţe săptămânale la sediul organizaţiei municipale, în fiecare MIERCURI,  între  orele  16.00  şi  18.00 –  identificarea  problemelor  comunității, reglementarea acestora, interpelarea administrației locale/a primarului, propuneri legislative locale. De asemenea, în situația în care consilerii locali nu își respectă obligațiile legale privind  transparența  activității-  raport  de  activitate,  CV  public-  voi  propune retragerea sprijinului politic pentru consilierii locali.

Practic, această decizie urmează să fie luată în Biroul Permanent Judeţean.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj