Raed Arafat la Cluj: „Nicio ţară din lume nu are sistemul de urgenţe perfect. România a făcut paşi majori”

Raed ArafatPrezent la Cluj-Napoca, secretarul de Stat din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Raed Arafat a declarat că sistemul de urgenţe din România a avansat faţă de anii trecuţi şi că un sistem perfect nu există, ba mai mult, nicio ţară din lume nu poate susţine că are un sistem perfect.

S-au făcut paşi majori în sistemul situaţilor de urgenţă şi nimeni nu poate nega asta. Nu trebuie decât să luăm în parcurs din cinci în cinci ani să vedem exact, comparativ, unde eram şi unde suntem. A crea un sistem perfect, înseamnă să nu mai ai dezastre. Dezastrul sau o calamitate înseamnă când sistemul este depăşit şi se adaptează unor cerinţe ale situaţiei care depăşeşte ce poate să ofere sistemul. Nu există nicio ţară în lume care să poată să zică că are sistemul perfect, care poate să răspundă la orice, oricând, oricum fără să fie într-un anumit moment depăşit, a declarat Raed Arafat.

Raed Arafat a fost prezent la Cluj invitat fiind de către Universitatea Babeş Bolyai care i-a oferit, astăzi titlul de Profesor Honoris Causa.

Articole Noi