RAADPP Cluj: Am ajuns la un consens privind lucrările de la Pădureni – Satu Lung. Cetăţenii sunt tot nemulţumiţi

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj
chinteni
Sursa foto: www.facebook.com

În urma ultimei şedinte a Consiliului Judeţean Cluj de vineri, 30 octombrie 2015, şi a discuţiilor dintre reprezentanţii RAADPP Cluj şi ai Primăriei Chinteni cu privire la nemulţumirile cetăţenilor comunei în legătură cu starea unor sectoare de drum de pe DJ 109V, astăzi, 2 noiembrie 2015, a avut loc o întâlnire, la faţa locului, pentru stabilirea cadrului necesar executării lucrărilor de întreţinere a drumului judeţean Pădureni – Satu Lung.

La întâlnire au participat reprezentanţii RAADPP Cluj, ai comunităţii şi Primăriei Chinteni şi ai constructorului SC Diferit SRL Cluj.

În urma discuţiilor, s-a decis realizarea următoarelor lucrări de întreţinere:

– executare şanţuri

– tăieri acostamente

– reprofilare drum cu autogreder

– adaos de piatră spartă şi cilindrare

Bugetul alocat acestor lucrări este de 250.000 de lei.

Surprinzător, reprezentanţii primăriei şi comunităţii din comuna Chinteni au refuzat soluţia propusă de specialiştii RAADPP Cluj de a realiza lucrări de aşternere de covor asfaltic pe un sector de drum cu o lungime de un kilometru şi lucrări de reprofilare drum pe tronsoanele rămase. Important de menţionat este faptul că drumul în cauză nu a constituit o prioritate pentru primăria Chinteni la începutul acestui an, de vreme ce aceasta a refuzat propunerea RAADPP Cluj de a prelua drumul în administrarea primăriei. Acest lucru ar fi permis accesarea de fonduri europene (Programul POSDRU sau alt program de accesare fonduri europene pentru perioada 2015-2020 ) sau guvernamentale necesare executării unor lucrări de modernizare de drumuri, aşa cum au procedat primăriile din Aiton şi Săvădisla. Astfel, nu s-ar fi ajuns în situaţia actuală, cu atât mai mult cu cât, în strategia de dezvoltare a drumurilor judeţene Master Plan Cluj 2015-2020, asfaltarea DJ 109V Pădureni – Satu Lung este programată în perioada 2018-2020. Membrii comunităţii comunei Chinteni sunt nemulţumiţi şi de faptul că pentru aceste lucrări au fost alocaţi doar 200.000 de lei (plus 50.000 de lei alocaţi în urma rectificării bugetare), deşi le-au fost promişi 400.000 de lei, şi au declarat că vor cere explicaţii consilierilor judeţeni la următoarea şedinţă de CJ, se arată în comunicatul transmis de RAADPP Cluj.

chinteni 2 chinteni 3 chinteni 4

Pe de altă parte, o reacţie a apărut şi din partea primarului din Chinteni, Lucia Suciu care, alături de cetăţeni s-a declarat nemulţumită de soluţiile înaintate de RAADPP Cluj.

chinteni 1
Sursă foto: www.facebook.com

Discuţii aprinse vis a vis de reabilitarea tronsonului de drum Cluj-Satu-Lung. Da,vom merge iar la Consiliul Judeţean să solicităm întocmirea unui proiect pentru că astfel şi peste 20 ani suntem în aceeaşi situaţie. Acum încearcă o acoperire a gropilor, am rămas fără cuvinte când am auzit soluţiile. Ei vor cu piatră ,dar nu este posibil aşa ceva. Dacă nu ştiu, i-am invitat la tronsonul de drum de la Măcicaşu să vadă cum se stavilizează, a spus doamna primar în discuţia cu cetăţenii pe un site de socializare.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj