PSD Cluj – plângere penală pentru turism electoral. Listele suplimentare mai mari decât în 2009

Remus Lapusan 1Liderul PSD Cluj, Remus Lăpuşan a formulat o plângere penală pentru numărul mare votanţi pe listele suplimentare. Acesta susţine că au fost aduse persoane din alte oraşe. Reclamaţia face referire şi la comuna Floreşti.

Concret, Remus Lăpuşan spune că su fost tecute pe listele suplimentare un număr de 51.000 de votanţi, ceea ce reprezintă o cifră mult prea mare, în condiiţiile în care la alegerile din 2009, listele suplimentare nu au fost atât de stufoase.

plangere 3 001 plangere 4 001

„Doresc să evidenţiez faptul că, în ziua alegerilor prezidenţiale, turul întâi, a fost semnalată prezenţa  a numeroase vehicule de transport persoane de capacitate mare (autocare, microbuze) în preajma secţiilor de vot din Cluj, în special în Cluj-Napoca şi localitatea Floreşti precum şi în secţiile de votare aflate în localităţi care nu reprezintă atracţii turistice, religioase sau culturale, unde au votat foarte mulţi oameni pe listele suplimentare”, se arată în plângerea făcută.

PSD Cluj cere ca listele suplimentare să fie verficate pentru ca persoanele aflate pe ele să nu fi votat şi în localităţile de domiciliu.

Articole Noi