Proiectul POSDRU “ÎNSOȚEȘTE-NE LA BORDUL CARIEREI!” a fost declarat PROIECT DE SUCCES

Insotitoare de bordȘcoala de Stewardese RSC CONSULTING a organizat, la Cluj-Napoca, evenimentul de deschidere a ultimei serii de cursuri de Însoţitori de bord care se derulează în cadrul proiectului POSDRU “ÎNSOȚEȘTE-NE LA BORDUL CARIEREI!” ID 126726.

Astfel, ne apropiem de finalul implementării acestui proiect, şi, în această etapă, am avut onoarea de a primi titlul de PROIECT DE SUCCES, atribuit de către Ministerul Fondurilor Europene şi AM POSDRU, în sesiunea de dialog cu beneficiarii “Lecții învățate din POSDRU”, organizată la Timişoara în data de 29 Iulie 2015.

Proiectul “ÎNSOȚEȘTE-NE LA BORDUL CARIEREI!” se remarcă prin faptul că este singurul proiect din România care oferă formare profesională în ocupaţia de Însoţitor de bord, fiind un sprijin real acordat tinerelor femei din România, pentru a începe o carieră deosebită, atât ca domeniu de activitate, cât şi ca beneficii materiale.

Aceste atuuri ale proiectului, precum şi implementarea cu succes a activităţilor specifice, ne-au atras aprecierea autorităţilor, a furnizorilor de formare profesională, a companiilor de aviaţie şi a celor de resurse umane din domeniu şi, nu în ultimul rând, a tinerelor românce cursante.

Deși, în cadrul proiectului, nu există ca și cerință indicator de angajare a absolventelor, remarcăm faptul că, în acest moment, rata de angajare este de peste 25%, deoarece 93 de absolvente profesează deja ca însoțitor de bord, având contracte de muncă cu salarii de peste 1000 euro lunar, la companii de aviație din lume BRITISH AIRWAIS, RYANAIR, GERMAN WINGS, WIZZAIR,  EMIRATES, ETIHAD, QATAR AIRWAYS, GULF AIR, OMAN AIR, FLYNAS.

Săptămânal semnăm zeci de recomandări pentru interviuri organizate de companii de aviație la care participă cursantele/absolventele Școlii de Stewardese RSC CONSULTING.

Până în acest stadiu de implementare, RSC CONSULTING comunică și următoarele realizări de interes:

 • Organizarea a 18 sesiuni de selecţie de cursante – 8 evenimente de selecții în toate cele 8 regiuni de dezvoltare și 10 evenimente de selecții la Cluj-Napoca, cu următoarele repere:
  • 725 de persoane înscrise la selecţii, CV filtrate/ programări/ corespondenţă/ etc.
  • 917 de persoane intervievate în lb. engleză /foto arhivate/ înălțime/greutate/etc.
  • 564 persoane înscrise la cursurile oferite în proiect.
  • Derularea a 20 serii de cursuri (9 serii de calificare şi 11 serii de specializare) în 15 luni de implementare a proiectului, cu un total de 370 de absolvente (până la sfârșitul proiectului vor fi 564 absolvente).

Enumerăm câteva facilități oferite de Școala de Stewardese RSC CONSULTING prin proiectul POSDRU:

 • Curs gratuit de Însoțitor de bord (taxă curs de apro 1.500 -2.500 euro în România);
 • Acces la logistică, manuale și echipamente moderne;
 • Instructori/formatori experți în aviație (stewardese/piloți/alți experți aviație);
 • Certificate de practică cu valabilitate de 3 ani;
 • Certificare medicală recunoscută de Autoritatea Aeronautică Civilă din România AACR (200 lei/persoană);
 • Cazare și două mese gratuite pe zi la Cluj-Napoca
 • Achitare taxă examen atestat la A.A.C.R. de 100 euro+TVA.
 • Transport de la domiciliu – București și retur pentru examenul de atestat, care poate fi susținut doar la sediul AACR.

Le felicităm pe toate absolventele și cursantele Școlii de Stewardese RSC CONSULTING pentru seriozitate și consecvență și le dorim MULT SUCCES în cariera de Însoțitor de bord!

Articole Noi