Primele spectacole ale lunii octombrie la Teatrul „Puck”.

Retro L’amour

Aduce în BTarena o adevărată sărbătoare a muzicii din anii ’80 și ’90, în zilele de 5 și 6 decembrie. Festivalul va reuni unele dintre cele mai iubite nume ale muzicii retro.

concert dr alban, cluj24h.ro, știri din cluj, retro lamour, bt arena, paula seling, bilete retro lamour, cluj24h

Teatrul „Puck” TORNYOCSKA - 30.01.2020 - NIC_7406În primul weekend al lunii octombrie, pe scena Teatrului de Păpuși „Puck” vor fi prezentate două spectacole foarte apreciate de cei mici. Sâmbătă, 3 octombrie, este programat „Turnuleţul”/„ A tornyocska”, după Sz. J. Marsak, în regia lui Jakab Ildikó, iar duminică, 4 octombrie, „Cartea cu Apolodor, după Gellu Naum, în regia regretatei Mona Marian.

Spectacolul „Turnuleţul”/„ A tornyocska”, după Sz. J. Marsak, în regia lui Jakab Ildikó, conceput special pentru copilași cu vârste între doi și patru ani, va fi prezentat sâmbătă, 3 octombrie, de la orele 11 și 12.30. Totul începe atunci când un grup de păpuşari vin în vizită la un grup de copii şi aduc păpuşi şi cuburi colorate.

Scenografia este semnată de K. Kalinovszki Mária, iar muzica de András Enikő. În distribuție: Balogh Dorottya, Erdei Emese, Domokos Szabolcs, Mostis Balázs, Patka Ildikó, Pünkösti Laura, Bondár Tibor și Kötő Áron.

Sonorizarea este realizată de Cebrát Szilárd, luminile de Portik Zoltán, iar mașiniști sunt Domokos Előd și Balog Ferenc.

Spectacolul are loc în limba maghiară și durează aproximativ 40 de minute.

Cei care nu reușesc să ajungă sau doresc să revadă acest spectacol au această posibilitate miercuri, 7 octombrie, de la 18, în aceeași sală.

„Eşti fermecător, eşti tenor, voiajor, visător şi seducător”

De asemenea, duminică, 4 octombrie, de la ora 11, și joi, 8 octombrie, de la ora 18, micii spectatori clujeni sunt așteptați la „Cartea cu Apolodor”, după Gellu Naum, în regia Monei Marian, unul dintre cele mai iubite spectacole din repertoriul instituției.

„Să-ţi spun, dragă Apolodor, de ce nu eşti ca alţii. Esti pinguin şi om, pentru că vorbeşti, cânţi, plângi şi mergi ca un om, dar ai pene albe şi negre, cioc şi aripi, eşti mic şi mare, eşti pentru copii şi pentru toţi ceilalţi, eşti un picaro şi un Wilhelm Meister (nu-i nimic dacă nu ştii ce înseamnă asta), eşti erou şi locuieşti într-o parodie, ba chiar într-un evantai de parodii, dar tu eşti atât de original încât nimeni nu te poate imita. Porţi în toate ocaziile frac. Porţi, de asemenea, fără să te sinchiseşti, numele unui celebru arhitect şi constructor din Damasc. Eşti fermecător, eşti tenor, voiajor, visător şi seducător. De tine s-au îndrăgostit o maimuţică şi mulţi cititori. Ai prieteni nemaipomeniţi în lumea ta şi cămila Suzi îţi este chiar ca o mamă, iar cu cangurul Ilie şi cu leul Amedeu faci un trifoi de neuitat”, scria Ioana Pârvulescu  în „Scrisoarea unui critic literar către un prieten pinguin”.

Scenografia este semnată de Epaminonda Tiotiu, sculptura de Florin Marin, iar muzica de Corina Sîrbu. Procesarea computerizată este realizată de Cristian Luchian. În distribuţie: Dana Bonţidean, Călin Mureşan și Angelica Pamfilie.

Spectacolul va fi prezentat în limba română, iar vârsta minimă recomandată este de patru ani.

Teatrul „Puck” WonderZiua1_Apolodor_RaulStefO_1„Cartea cu Apolodor” a participat în 2010 la un turneu în Arizona, SUA, la invitaţia Arizona State University, un turneu în Franţa, la invitaţia Teatrului Denis din Hyeres, iar în 2011 a participat la Festivalul Culturii Române de la Bialystok, la invitaţia Institutului Cultural Român din Polonia. Totodată. în anul 2012, spectacolul clujean a reprezentat România la Festivalul Eurokids din Washington D.C., festival organizat de ambasadele europene în capitala Statelor Unite ale Americii.

Cum se achiziționează biletele

Biletul de intrare la spectacolele prezentate la sediu în zilele de sâmbătă și duminică va costa 40 de lei pentru adulți, 20 de lei pentru pensionari și 10 lei pentru preșcolari, elevi și studenți.

Biletul de intrare la spectacolele jucate la sediu de luni până vineri va costa 28 de lei (pentru adulți), 14 lei (pentru pensionari) și 7 lei pentru preșcolari, elevi și studenți).

Abonamentul (valabil pe 12 luni) cuprinde șase intrări, la prețul de 60 de lei.

Biletele se achiziționează de la casieria din foaierul teatrului, înainte de intrarea la spectacole.

Reguli de acces

Accesul publicului la spectacolele Teatrului „Puck” se va face cu respectarea normelor în vigoare pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus. Astfel, spectatorii sunt rugați să respecte toate condițiile impuse de starea de alertă și să poarte mască de protecție. De asemenea, este recomandat să ajungă mai devreme cu aproximativ 30 de minute, pentru achiziționarea biletelor și pentru efectuarea triajului epidemiologic, pe baza verificării temperaturii. Persoanele care nu acceptă să le fie verificată temperatura nu vor avea acces în locație. De asemenea, va fi interzisă intrarea persoanelor care manifestă febră sau probleme respiratorii.

Spectatorii își vor dezinfecta la intrare mâinile. Consumul de alimente și băuturi în locație este interzis. Numărul maxim de persoane admise la un eveniment este de 24. Mai multe detalii, aici:

http://teatrulpuck.ro/masuri-si-reguli-pentru-evenimentele-actiunile-culturale-organizate-in-aer-liber-pe-perioada-starii-de-alerta-pentru-prevenirea-raspandirii-covid-19/.

Despre Teatrul de Păpuşi „Puck”

Teatrul de Păpuşi „Puck” a fost înfiinţat în 1950 și se află în subordinea Consiliului Județean Cluj. Palmaresul instituției cuprinde peste 300 de premiere, atât la secţia română, cât şi la cea maghiară, precum și importante premii şi nominalizări. Repertoriul actual al Teatrului de Păpuşi „Puck” este alcătuit din aproximativ 25 de titluri de spectacole pentru copii. Începând cu anul 2002, instituţia clujeană este gazda Festivalului Internaţional „Puck”, unul din evenimentele importante ale Clujului, iar din septembrie 2017 a inițiat Festivalul Stradal „WonderPuck”, un eveniment dedicat întregii familii.

Articole Noi