Primarul din Floreşti halucinează. Se laudă cu o listă de proiecte din care există doar unul, iar celălalt nu-i aparţine

Horia SuleaIncredibil! Primarul comunei Floreşti  îşi închipuie că a făcut nişte lucruri pe care de fapt nu le-a făcut. Ba mai mult unele nici măcar nu există în acest moment. Reprezentanţii Primăriei Floreşti au transmis un comunicat de presă în care au lansat laude, însă dacă este să facem un calcul, dă cu virgulă. Redăm în cele ce urmează comunicatul integral.

În Floreşti se lucrează: asfaltări, canalizare, trotuare, şcoală şi trecere în subteran cabluri

Imediat după ce temperaturile au crescut, iar staţiile de asfalt au început să producă material, în Floreşti s-a trecut la continuarea lucrărilor privind asfaltările pe cele 19 străzi din pachetul aferent licitaţiei de anul trecut: Andrei Muresanu, Fagului, Iazului, Abatorului, Izvorului, Iazul Morii, Colonia de sub Deal, Magnoliei, Narciselor, Sub Cetate 1, Sub Cetate 2, Plopilor 2, Teilor 2, Tineretului, Valea Garbaului 3, Gilaului (sat luna de Sus), Intreprinzatorilor, Labut, (ambele Luna de Sus), Majesti si Scolii din satul Tauti. Valoarea proiectului este de 18,3 milioane lei  + TVA, lucrarea fiind executată de asocierea de firme SC Cridov SRL + SC Cubicon Invest.

“Pe Colonia de Sub Deal lucrările sunt aproape încheiate. La fel şi pe Abatorului. Pe aceste două străzi s-a turnat deja stratul de asfalt de uzură. De asemenea, avem asfalt şi peste barajul de pe Someş. Pe Sub Cetate 1 şi 2 lucrările sunt finalizate în proporţie de 70-80%. Se mai lucrează la căminele de canalizare, mai sunt porţiuni unde încă nu s-a turnat deloc asfalt. Pe Subcetate 1 sunt mici diferenţe de nivel datorate reliefului şi realizării urbanistice anterioare, lucru ce nu deranjează, dimpotrivă, va scădea viteza de circulaţie spre un decent 30 – 40km/h. Normal, după finalizarea lucrărilor vom pune semne de circulaţie în intersecţii, precum şi semnele de oprirea interzisă. Nu am asfaltat pentru ca unii să aibă loc de parcare.

Tot la capitolul asfaltări pot să vă spun că au început lucrările în Luna de Sus şi vom continua asfaltarea pe Plopilor.

Am început lucrări de canalizare pe Andrei Mureşanu şi Tineretului, urmând apoi să trecem la faza de reabilitare.

Tot la capitolul drumuri, săptămâna viitoare, după ce se mai usucă puţin, vom interveni pe Răzoare.

Pe Cetăţii 3 s-a realizat trotuarul de pe partea stângă sensul de mers spre Eroilor, unde au fost montaţi şi pomişori.

Concomitent cu toate acestea, unde e cazul, vom demara şi lucrările de reparaţii drumuri modernizate anterior.

Nu în ultimul rând, avansează lucrările cu privire la staţiile de pompare ape pluviale şi menajere de pe Ioan Rus şi D Tăuţan. Sunt realizate racordurile la energie electrică, sper ca în luna mai să le punem în funcţiune.

În ceea ce priveşte licitaţiile, suntem încă în goana după avize pentru Drumul de Ocolire Sud şi pentru semaforizare. La semaforizare sper ca în prima parte a acestei luni să putem preda amplasamentul. Legat de trecere în subteran cabluri pe DN1 Avram Iancu, acolo am predat deja amplasamentul tronsonului 1, de la intrarea în comună dinspre Cluj Napoca, până la intersecţia cu Plopilor. După finalizarea întregii lucrări, cam în toamnă, vom realiza trotuarele de pe ambele părţi pe DN1 Avram Iancu. Legat de şcoală, azi mâine încep lucrările şi sunt şanse să fie finalizate chiar anul acesta. Tot luna aceasta vor începe lucrările şi la un hypermaket, cel care va fi lângă sensul giratoriu”, a spus primarul comunei Floreşti.

Bun, suntem de acord. Se lucrează la asfaltări, canalizare şi trotuare, am văzut cu toţii, nu comentăm faptul că proiectul de asfaltări a fost demarat de fostul primar, el trebuie continuat fără îndoială şi este cât se poate de binevenit.

Da, au fost lansate mai multe licitaţii şi de aproape 3 ani de mandat nu sunt începute foarte multe dintre ele. Ne bucurăm că încep lucrările de introducere în subteran a cablurilor, nu de alta dar mai este puţin din mandatul actualului primar şi ne-a promis şi semaforizare inteligentă, benzi reversibile dar şi sensuri giratoare, deci este un început.

Reprezentaţii Primăriei ne spun din titlu că „se lucrează”, în prezent, inclusiv la şcoală ca să aflăm ulterior de la primar că de fapt vor începe lucrările „azi-mâine”, desigur „azi” nu se mai poate, comunicatul a ajuns seara.

Hypermarket-ul mult dorit de floreşteni din sensul giratoriu la intrare pe Eroilor.  Ei bine acel proiect nu are legătură cu realizările primăriei şi cu atât mai puţin ale primarului, este un proiect privat, nu realizat de primărie. Cetatenii au formulat cereri scrise catre conducerea companiei si au cerut deschiderea unui magazin la Floresti.

S-ar putea ca în final să descoperim că cei din mediul privat au făcut mai multe pentru comunitatea floreşteană decât administraţia publică.

Articole Noi