Pregătirile pentru Cluj Never Sleeps au început!

Cluj never sleepsJoi, 9 aprilie 2015 este ultima zi în care mai poți depune proiectul tău la Primăria Cluj-Napoca pentru ediția 2015 a Cluj Never Sleeps. Municipalitatea clujeană oferă susținere financiară pentru cele mai bune proiecte depuse de ONG-uri, instituții de cultură sau operatori culturali independenți pentru evenimentul ce va avea loc în perioda 20-21 iunie 2015. Proiectele trebuie să fie axate pe una dintre principalele teme Cluj Never Sleeps: arte vizuale, muzică, film, teatru sau dans. 

Cluj Never Sleeps este un eveniment conceput ca o noapte albă în care, împreună, aducem activitățile culturale în centrul atenției, în spații publice și/sau neconvenționale din Cluj-Napoca. 

La baza conceptului stă faptul că orașul Cluj-Napoca este unul unic prin diversitate, multiculturalitate, varietatea de activități și de petrecere a timpului liber. Practic, oricine are ceva de făcut la Cluj. Este un oraș viu, tânăr, vibrant.

Prin Cluj Never Sleeps dorim să promovăm activitățile instituțiilor clujene de cultură și ale operatorilor din acest domeniu, prin accentul deosebit pentru interactivitate multiculturalitate.

Evenimentul se va desfășura pe parcursul celei mai scurte nopți din an, între 20 și 21 iunie 2015, pe durata a 15 ore.

Format din mai multe componente, proiectul se adresează în special publicului larg, care e invitat să participe activ la seria de evenimente din cea mai scurtă noapte a anului 2015, dar și instituțiilor și operatorilor culturali, care au ocazia să își prezinte munca în cadrul unui proiect unic.

Prima componentă: Apel de proiecte:
– operatorii sunt invitați să depună proiectele la Primăria Municipiului Cluj-Napoca, care susține financiar această componentă. Proiectele depuse trebuie să fie axate pe performance, în unul sau mai multe din cele 5 domenii: arte vizuale, muzică, film, teatru, dans – fiecare îndeplind condiția de interactivitate și multiculturalitate.

A doua componentă: Evenimente și locații principale:
– include o selecție de evenimente/spectacole produse de instituții/organizații clujene și nu numai.

Nu în ultimul rând, componenta Evenimente speciale:
– spre exemplu, în 2013, la prima ediție Cluj Never Sleeps a avut loc o ședință a Consiliului Local la mijlocul nopții. Alte exemple: transport public toată noaptea, librării deschise, baruri pe stradă, drive-in cinema, brunch pe Plaja Grigorescu, street music, expoziții artiști migranți, proiecții filme și multe altele.

Cluj Never Sleeps va activa cele mai importante locații din oraș, dar dorește să re-activeze și locații sau spații din cartierele municipiului, prin aducerea activităților clujenilor în acel spațiu. Astfel, întreg orașul va fi implicat în această “noapte albă”.

Pe termen lung, scopul acestui proiect din cadrul Capitalei Europene a Tineretului 2015 este închegarea comunității culturale din Cluj-Napoca și familiarizarea publicului larg cu actul de cultură, prin prezentarea lui în spații neconvenționale. De asemenea, accent special cade pe participarea publicului tânăr la activități culturale, în contextul demografic al orașului.

Cluj Never Sleeps

Articole Noi