Prefectul Județului, Gheorghe Vușcan răspunde acuzațiilor aduse de deputatul și primarul PNL din Florești

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj
Gheorghe Vuscan
Foto: Arhiva Cluj24h.ro

Astăzi, deputatul PNL, Adrian Oros a cerut demisia Prefectului Județului Cluj. La o oră mai târziu și primarul PNL din comuna Florești a procedat la fel. Ambii, l-au acuzat pe Gheorghe Vușcan că face politică pentru că nu permite instituirea stării de alertă la Florești. Tot cei doi politicieni PNL acuză și că Prefectul face un abuz atacând în contencios administrativ hotărârile Consiliului Local Florești.

În ce privește toate aceste acuzații, Prefectul județului Cluj, Gheorghe Vușcan răspunde:

Domnul deputat și domnul primar nu cunosc adevărul sau nu vor. Noi nu avem alte implicații decât legale. Prefectul care este președintele comitetului pentru situații de urgență vine să răspundă unei solicitări a primăriei Florești la fel și celelalte instituții care fac parte din comitet și probabil ați aflat că nu poate fi aprobată starea de alertă pentru că este o situație de natură economică. Acolo sunt niște datorii contractuale între cei de la Quatro Eco Salub și cei de la Salprest.  Comitetul pentru Situații de Urgență sau Prefectul nu pot interveni. Nu știu în ce măsură domnul deputat cunoaște adevarul, de ce nu a întrebat? În primul rând la Dej nu s-a cerut stare de alertă și hotărârea de Consiliu Local era perfect legală. Ce au cerut cei de la Dej e permis si la Floresti. Noi aici facem administrație publică nu politică. Asta poate verifica oricine. Noi suntem echidistanți și față de Florești și fața de orice altă primărie din județ. Noi nu avem decât o implicație legală.

În ce privește hotărârile Consiliului Local Florești în domeniul construcțiilor, hotărâri ce au fost atacate de Prefect în contencios administrativ în mare parte procese câștigate, Gheorghe Vușcan spune:

Noi, indiferent ce interese sunt ale investitorilor imobiliari, noi vrem să se facă aceste investiții imobiliare dar nu putem inchide ochii și nu putem face altceva decât prevede legea. Există niște proceduri legilative care trebuie respectate. Sentințele care s-au dat confirmă faptul  că am respectat legea. Putem doar să atacăm în contencios când suntem sesizați, răspundem cu armele legale pe care le avem. Legea trebuie respectată, nu să închidem ochii că e vorba de Florești.

Citește și:

Deputatul clujean, Adrian Oros cere demisia Prefectului. S-a supărat că Prefectul nu vrea să încalce Legea

Consiliul Local Florești, obligat de instanță să anuleze o hotărâre importantă. De ce s-au aprobat ilegalități la Florești?

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj