Prefectul a vizitat astăzi, şcoli pentru a vedea cum decurg lucrările de reabilitare

4 Vizitarea gradinitei Aschiuta din cartierul Intre LacuriÎn cursul dimineţii de marţi, 9 septembrie a.c., prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Ioan Vuşcan, a vizitat o serie de unităţi de învăţământ preuniversitar din cartierele Gheorgheni, Între Lacuri şi Mărăşti, din municipiul Cluj-Napoca, pentru a evalua stadiul pregătirilor pentru anul şcolar 2014-2015.

Prima unitate de învăţământ vizitată a fost Colegiul Naţional Pedagogic „Gh. Lazăr” unde s-a constatat faptul că încă se mai efectuează lucrări la faţada căminului internat, care conform graficului, trebuiau finalizate până la 1 septembrie. Directorul unităţii, profesorul Mircea Bertea, a confirmat faptul că şantierul s-a deschis târziu şi speră că până în jurul datei de 1 octombrie căminul să devină funcţional.

În cartierul Între Lacuri a fost vizitată Grădiniţa „Aşchiuţă”, care funcţionează de 25 de ani  la parterul unui bloc de pe strada Nirajului în trei apartamente, singurul obiectiv şcolar din municipiul Cluj-Napoca care nu a primit autorizaţie de funcţionare din partea Direcţiei de Sănătate Publică, din cauza lipsei cabinetului medical şi a unui bloc alimentar corespunzător. În urma discuţiilor cu personalul care administrează grădiniţa a reieşit faptul că părinţii solicită insistent Primăriei relocarea acesteia într-un spaţiu corespunzător sau construirea unui obiectiv nou, în acelaşi cartier, adresabilitatea fiind deosebit de ridicată, existând circa 100 de solicitări pentru o grădiniţă cu orar prelungit.

Ultima unitate de învăţământ vizitată a fost Şcoala „Ion Agârbiceanu” din cartierul Mărăşti, obiectiv şcolar unde au fost finalizate lucrările de reparaţii curente planificate în această vară.

În urma vizitei de astăzi, dar şi a discuţiilor cu directorii unităţilor de învăţământ, prefectului Gheorghe Ioan Vuşcan i s-a semnalat faptul că directorii de şcoli ar trebui să fie invitaţi de către Primăria municipiului Cluj-Napoca atât la licitaţii cât şi la semnarea contractelor de execuţie pentru lucrările de reabilitare care implică şcolile respective.

7 Vizitarea Scolii Ion Agarbiceanu din cartierul Marasti 8 Vizitarea Scolii Ion Agarbiceanu din cartierul Marasti

2 Lucrari de reabilitare la caminul Colegiului National Pedagogic Gh Lazar 1 Vizitarea Colegiului National Pedagogic Gh Lazar

Articole Noi