UPDATE: Prăpăd la Florești după furtună: au zburat acoperișuri de pe blocuri, mașini distruse

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

acoperisO frutună a făcut prăpăd la Florești în această seară. Mai multe acoperișuri au fost smulse de pe clădiri de vântul puternic și au ajuns fie în câmp, în curțile vecinilor sau chiar pe mașinile oamenilor. 

Furtuna ce s-a abătut asupra comunei astăzi, a produs în prima fază o pană de curent pe foarte multe dintre străzi. În unele zone, pana de curent a durat câteva ore, însă pentru alții pagubele au fost și mai mari.

Unora, vântul puternic le-a „furat” de pe balcoane diferite obiecte. O motocicletă parcată la intrarea în bloc a fost răsturnată.

Dacă postările din mediul online au început cu întrebări legate de curent, apă, mai târziu au fost postate fotografii cu câteva dintre cazurile în care furtuna a smus acoperișuri de pe blocuri.

De aici, și comentariile locuitorilor care așteptau sprijinul autorităților aflate  de altfel în teren dar probabil că au reușit cu greu să ajungă în toate cazurile (cel mai probabil vor comunica ulterior pagubele).

UPDATE: Primarul comunei a făcut o postare pe pagina de facebook în care a făcut un scurt bilaț al pagubelor si a adresat mulțumiri celor care s-au implicat pentru a ajuta în situațiile în care mai multe acoperișuri su fost smulse. Nici Primăria Florești nu a scăpat „nevătămată”.

Dragii mei dragi, Teribila, ciudata si inexplicabila urgie a lovit azi Florestiul si intreaga Transilvanie. Natura dezlantuita, adica rafale de vant cu viteze de 150 -170 km/h (in Floresti!!). Acum, dupa mai bine de 6 ore de munca de teren, cateva ganduri, sub emotia celor vazute, a suferintei celor care si-au pierdut efectiv casele ! – DIN FERICIRE PIERDERI DE VIETI OMENESTI NU SUNT – DIN NEFERICIRE, avem pierderi materiale. Le evaluez la aprox. 10 milioane de lei – Cea mai grava situtie e pe Tineretului, unde vantul a spulberat acoperisul unui imobil colectiv SI LOCUINTELE DE LA MANSARDA, care au ramas efectiv cu pardoseala si atat ! Pagube insemnate pe Cetatii 2, Florilor, Teilor (acoperisuri smulse), Scoala din Luna de Sus, Gradinita de pe Horea, Cladirea Primariei – FELICITARI CELOR DE LA SCOALA DIN LUNA PENTRU MOBILIZARE SI OPERATIVITATE – Pentru a va face o idee despre ce stihii ale naturi vorbim, la cladirea Primariei a fost smulsa invelitoarea prinsa in suruburi de 60 mm !!! Din pacate, la unele imobile, la acoperisuri am vazut calitate slaba a lucrarii (nu intru in detalii, doar punctez…calitate slaba, dar in parametrii ceruti de normative). – Maine dimineata la ora 8, am convocat deja o Sedinta Operativa pt Situatii Speciale. Vom cauta SOLUTII pentru ajutorarea celor ce au avut de suferit, in special a celor de pe Tineretului, care au ramas FARA LOCUINTE ! Maine e si sedinta de Consiliu Local, voi prezenta situatia, vom cauta SOLUTII CONCRETE – Prima urgenta este indepartarea molozului, a resturilor de la acoperisurile smulse. Se va realiza maine, de catre Primarie ! Inteleg ca propietarii de locuinte dincolo de trauma emotionala, nu au posibilitatea fizica si financiara de a rezolva acest aspect, ASA CA FACEM NOI PRIMARIA CURATENIE. NU E NICI UN BAI – Ma gandesc serios la a demara un proiect de realizare a unei CLADIRI SPECIALE DE REZERVA PENTRU SITUATII DE URGENTA. Natura ne-a dat un semnal pe care trebuie sa il luam extrem de serios! – Din pacate, marea majoritate a proprietarilor imobilelor distruse/avariate nu aveau asigurari obligatorii de locuinte. – Am fost pe teren alaturi de cei de la Politia Locala, ISU si reprezentanti ai Sectiei 6 Politie Rurala Floresti, cu totii facandu-ne datoria fata de Floresti si impreuna actionand, in masura posibilitatilor, pentru a preintampina alte nenorociri si a avea o imagine de ansamblu asupra ceea ce s-a intamplat. S-a tinut continuu legatura cu alti factori si institutii abilitate in managementul situatiilor de urgenta. – MULTUMIRI CELOR DE LA ISU (INSPECTOR SEF ISU, COLONEL ION MOLDOVAN SI LOCOTENENT COLONEL GRIGORE URCAN COMANDANT DETAȘAMENTUL NR. 2 DE POMPIERI SI AL PUNCTULUI DE LUCRU ISU FLORESTI) SI SECTIA 6 POLITIE RURALA FLORESTI (COMISAR ALEXANDRU MIRON)

Sursă foto:www.facebook.com

furtuna Floresti

facebook furtuna

motocicleta acoperis 2

 

 

 

 

 

 

acoperis 3 acoperis 1 masina 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

masina facebook furtuna 1

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj