Poliţiştii clujeni au reţinut 2 bărbaţi pentru furt din locuinţe. Aveau oameni ce activau şi la Floreşti

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

politiaDoi bărbaţi, bănuiţi de comiterea mai multor furturi din locuinţe, au fost reţinuţi, pentru 24 de ore, de către poliţiştii clujeni, în urma unor percheziţii.

La data de 1 iulie a.c., poliţiştii clujeni au efectuat 9 percheziţii la domiciliile unor persoane din Dej, Cluj-Napoca şi Floreşti, bănuite de comiterea mai multor furturi. În urma investigaţiilor efectuate de către poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Dej, au fost identificate mai multe persoane bănuite de comiterea unor furturi din Dej şi Cuzdrioara.

Astfel, poliţiştii au stabilit că, în perioada octombrie 2014- martie 2015, un bărbat de 51 de ani, din Cluj-Napoca, ar fi pătruns, fără drept, şi sustras bani şi bunuri (bijuterii, laptop-uri, imprimante, carduri bancare), din locuinţele a cinci persoane. Prin faptele sale, bărbatul ar fi cauzat un prejudiciu total de aproximativ 70.000 de lei.

Activitatea bărbatului ar fi fost sprijinită de alte cinci persoane, din Cluj-Napoca, Floreşti şi Cuzdrioara. În urma percheziţiilor efectuate, au fost identificate bunuri în privinţa cărora există suspiciunea că ar proveni din săvârşirea infracţiunilor (bani şi bijuterii), precum şi instrumente care ar fi fost folosite în activităţi ilicite.

Până în prezent, faţă de trei persoane a fost dispusă punerea în mişcare a acţiunii penale pentru furt calificat şi complicitate la furt calificat, fapte prevăzute de Codul penal.

Poliţiştii l-au reţinut, pentru 24 de ore, pe bărbatul de 51 de ani. Aceeaşi măsură a fost dispusă şi faţă de un bărbat de 58 de ani, din Cuzdrioara, care ar fi sprijinit activitatea infracţională.

Totodată, în privinţa celor doi, instanţa a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile. Activitatea a beneficiat de suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale şi recuperarea integrală a prejudiciului, sub coordonarea unităţii de parchet competente.

Pentru a nu fi victima unor astfel de fapte, poliţia vă recomandă să:

– nu lăsaţi uşa de acces în locuinţă neasigurată, chiar dacă părăsiţi imobilul pentru scurt timp!

– nu faceţi publică plecarea dumneavoastră de la domiciliu. Rugaţi vecinii de încredere să vă supravegheze locuinţa. Procedaţi la fel şi dumneavoastră când aceştia sunt plecaţi;

– nu ţineţi valori importate în locuinţă fără a vă lua toate măsurile de prevenire a sustragerii lor şi nu faceţi cunoscut acest aspect;

– când sunteţi acasă, asiguraţi uşa cel puţin cu lanţul de siguranţă, astfel încât să vă protejaţi de musafirii nepoftiţi;

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj