PNL Cluj-Napoca: „Malurile Someșului, ignorate de autorități”

somes 1Consilierul local din partea PNL, Bîldea Ioan atrage atenţia municipalităţii asupra imaginii dezolante pe care o transmit malurile neamenajate a Someşului. Acesta îi cere primarului Emil Boc să dispună lucrări de întreținere și amenajare a malurilor Someșului Mic din amonte de podul rutier Grigorescu-Mănăștur.

„După amenajare, malurile Someșului Mic din zona cartierului Grigorescu au devenit unul din locurile preferate de clujeni pentru relaxare. Amenajarea s-a oprit însă la barajul mini-hidrocentralei amplasate pe cursul râului. În amonte de baraj și de podul Grigorescu-Mănăștur, malurile au fost complet ignorate de către municipalitate, deși, cu puțină implicare, zona ar putea fi folosită ca spațiu de promenadă, sport sau pentru plajă. În repetate rânduri s-a discutat despre crearea unei zone de loisir pe malurile Someșului Mic, dar s-a renunțat treptat la fiecare plan. Iarba înaltă, boschetele și resturile menajere completează imaginea dezolantă și creează ideea unui spațiu părăsit, deși vorbim de una dintre cele mai importante suprafețe publice din oraș.somes

În alte capitale europene, cursurile de apă care traversează așezările urbane sunt exploatate la maxim și valorificate. Clujenii din zonă au sesizat autoritățile locale cu privire la potențialul acestei zone și necesitatea intervenției măcar pentru curățarea și întreținerea spațiului verde. Lipsa de reacție a Primărie. Cluj-Napoca în acest caz este nejustificată, întrucât nu presupune un efort deosebit. Putem presupune că e vorba doar de lene, ignoranță și nepăsare. Drept urmare, vă solicit, domnule primar Emil Boc, să dispuneți lucrări de întreținere și amenajare a malurilor Someșului Mic din amonte de podul rutier Grigorescu-Mănăștur, astfel încât clujenii să se poată bucura și de acest spațiu”, se arată în comunicatul transmis.

Articole Noi