Angajaţii de la aeroport au protestat în faţa Consiliului Judeţean Cluj

DSCN0113Aproximativ 200 de angajaţi ai Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj au protestat astăzi, în faţa Consiliului Judeţean Cluj. Aceştia se tem că aeroportul se va confrunta cu probleme financiare şi nu cred în afirmaţiile făcute de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Ioan Oleleu. 

„Este un protest anunţat cu mai bine de două săptămâni în urmă şi în principal protestăm pentru deblocarea hotărârii de consiliu numărul 19 din 30 ianuarie 2014 prin care se asigura garantarea unui credit intern de către consiliul pentru aeroport în valoare de 50 de milioane de lei, necesar pentru a face plăţile scandente şi pentru a plăti lucările executate, recepţionate şi avizate de către autoritatea aeronautică, iar termenele scadente dacă vin suntem în imposibilitatea de plată pentru că nu avem finanţare”, a spus Ene Gabriel, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Aeroportuare din România.

La rândul său, Şuta Angela, preşedintele Sindicatul Independent al R.A. Aeroportul Cluj-Napocai a declarat că: „A fost informat Consiliul Judeţean printr-o adresă care s-a transmis şi sindicatului după care există copie a tuturor biletelor la ordin prin care sunt scadente în 30 august. Este vorba de 5 milioane de lei care sunt în circuit bancar . Unele facturi la care se referea ieri, domnul Oleleu. Dacă se va negocia un contract şi se va perfecta un act, au fost doar discuţii cu băncile dar n-au fost încheiate documente oficiale. Aici e problema”

Cu toate că aceasta a declarat că protestul nu are conotaţii politice, manifestanţii au scandat diferite mesaje precum „Oleleu nu uita Clujul nu-i moşia ta”, „Demisia”, „Creditul îl plătim noi, trebuie doar să semnaţi voi”, „Garantarea creditului = Salvarea aeroportului”.

Câţiva dintre reprezentanţii sindicatelor s-au deplasat în sediul Consiliului Judeţean Cluj pentru a-i înmâna un memoriu vicepreşedintelui cu atribuţii de preşedinte, Vakar Istavan.

Reprezentanţii federaţiei au mai declarat că cei aproximativ 200 de angajaţi ai aeroportului care protestau nu se aflau în timpul programului de muncă, iar activitatea aeroportului nu a fost afectată cu nimic. 

În cursul dimineţii de mâine, aceştia vor avea o întâlnire cu Ministrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea la sediul prefecturii, întâlnire la care vor fi prezenţi şi alţi reprezentanţii ai părţilor implicate. 

DSCN0108 DSCN0113 RSCN0089 RSCN0098 RSCN0102 RSCN0105 DSCN0092

Citeşte şi: „Angajaţii aeroportului pot sta liniştiţi. Nu există niciul pericol de a fi închis”

Articole Noi