PNL Cluj-Napoca: “Cetăţuia, o poveste uitată de municipalitate”

Retro L’amour

Aduce în BTarena o adevărată sărbătoare a muzicii din anii ’80 și ’90, în zilele de 5 și 6 decembrie. Festivalul va reuni unele dintre cele mai iubite nume ale muzicii retro.

concert dr alban, cluj24h.ro, știri din cluj, retro lamour, bt arena, paula seling, bilete retro lamour, cluj24h

cetatuiaConsilierul local, Bîldea Ioan spune că Primăria Cluj-Napoca a uitat cu desăvârşire de concursul pentru reabilitarea zonei Cetăţuia şi îi cere primarului să demareze concursul de soluţii mai ales că Municipiul Cluj-Napoca va fi Capitală Europeană a Tineretului anul viitor.

“Au trecut doi ani de când Emil Boc promitea un concurs de soluţii pentru reabilitarea Cetăţuii. Tot atât a trecut de la aprobarea unei Hotărâri de Consiliu Local pentru demararea negocierilor cu deţinătorii de terenuri din zonă, în acelaşi scop. Între timp, chiar şi treptele “reabilitate” de municipalitate în 2013 s-au degradat, iar pavajul se desprinde încet, încet bucată cu bucată”, a spus consilierul local PNL, Bîldea Ioan.

Prin contractul de uzufruct aprobat de consilierii locali în noiembrie 2012, Primăria Cluj-Napoca şi-a asumat sarcina de a executa reparaţii de întreţinere şi şi-a arogat dreptul de a executa reparaţii capitale pe un platou de 2.600 de metri pătraţi de pe Cetăţuie. În plus, autorităţile locale au promis şi demararea unor negocieri cu proprietarii terenurilor din zonă pentru a dobândi drepturi asupra unui areal cât mai extins, care ar fi urmat să fie inclus într-un program de reabilitare.

“Deocamdată nu am văzut niciun rezultat, cu excepţia pavajului de pe scări care deja se desprinde de pe trepte. Atitudinea autorităţilor locale pare de neînţeles, având în vedere că anul acesta a avut loc a doua ediţie a festivalului “18+”, care a reuşit să includă Cetăţuia în circuitul cultural al Clujului. Zona are o istorie frumoasă şi un potenţial deosebit, deşi nu este pusă în valoare. Aleile, spaţiile verzi, construcţiile-monument, mobilierul urban învechit şi degradat – toate ar putea fi refăcute, restaurate, reparate. Mai sunt şase luni până când va demara programul pentru Capitală Europeană a Tineretului, dar e timp suficient pentru a se face paşi importanţi pentru a pune cetăţuia pe harta obiectivelor care nu trebuie ratate de turişti şi a locaţiilor unde pot avea loc evenimente reuşite, aşa cum s-a întâmplat, de exemplu, cu Parcul Central „Simion Bărnuţiu”.

Consilierul local îi solicită primarului Emil Boc, să demareze organizarea unui concurs de soluţii pentru refacerea zonei Cetățuia şi includerea ei în programele culturale planificate pentru anii următori.

 

Articole Noi