PIAŢA IMOBILIARĂ în ultimele 6 luni: Care este singurul oraş din ţară unde preţurile apartamentelor au scăzut

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

circulatie clujPreţul mediu cerut de proprietarii de apartamente în principalele cinci oraşe din ţară, inclusiv Bucureşti, a crescut uşor de la începutul anului, într-un singur oraş din cele analizate fiind consemnată o scădere, în timp ce în celelalte avansul este de 1-3%.

Deşi a consemnat şi scăderi, piaţa rezidenţială s-a înscris, per ansamblu, pe un trend crescător al preţurilor în primul semestru din2014, relevă o analiză realizată de Imobiliare.ro. În perioada menţionată, suma medie solicitată la nivel naţional pentru apartamentele disponibile spre vânzare (noi şi vechi) s-a majorat cu 0,7%, de la 898 de euro pe metru pătrat util, la începutul lui ianuarie, până la 904 euro pe metru pătrat, la finele lunii iunie.

„De menţionat este totuşi că, în prima lună de vară, preţul mediu a consemnat un declin de 1,8% (faţă de valoarea de 921 de euro pe metru pătrat atinsă în luna mai). În prima jumătate din 2014, trendul general ascendent al preţurilor a fost resimţit mai acut în marile oraşe comparativ cu restul ţării; cu toate acestea, unul dintre centrele regionale analizate face excepţie de la regula scumpirilor”, se arată într-un comunicat al portalului imobiliar.

În ultimele şase luni, preţul mediu cerut pentru apartamentele din Cluj-Napoca s-a majorat cu 3%, de la 871 la 897 de euro pe metru pătrat util. Locuinţele din cadrul ansamblurilor rezidenţiale nou-construite s-au scumpit cu 2,3%, de la 797 la 815 euro pe metru pătrat, în vreme ce locuinţele vechi au consemnat un avans similar-cele din urmă costă în prezent 993 de euro pe metru pătrat, respectiv cu 2,4% mai mult decât în ianuarie (când se situau la o medie de 970 de euro pe metru pătrat).

Citeşte mai multe pe MEDIAFAX

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj