Peste 5.800.000 de lei contribuție a CJ Cluj pentru reabilitarea a două școli speciale clujene

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

15578542_220617198382442_4389733949264407666_nPreședintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe, a semnat contractele de finanțare din fonduri europene a două proiecte ce au ca scop modernizarea, reabilitarea și echiparea unor instituții de învățământ special aflate în subordinea forului administrativ județean, respectiv Școala Gimnazială Specială pentru Deficienți de Auz ,,Kozmutza Flóra” și Școala Gimnazială Specială Huedin.

Astfel, în ceea ce privește proiectul câștigat de Școala Gimnazială Specială pentru Deficienți de Auz ,,Kozmutza Flóra” acesta vizează reabilitarea și modernizarea clădirii care găzduiește atelierele instituției de învățământ. Potrivit documentației tehnice întocmită în acest sens s-a evidențiat necesitatea unei reabilitări structurale și a unei reamenajări arhitecturale a clădirii, fiind prevăzute intervenții la fundații, la elementele verticale portante, la subansamblul de planșee, la subansamblul șarpantei, și totodată, intervenții la scării și la coșurile de fum.

Prin implementarea proiectului ,,Reabilitarea și modernizarea clădirii atelierelor din cadrul Școlii Gimnaziale Speciale ,,Kozmutza Flora” se urmărește creșterea gradului de participare a copiilor cu cerințe educaționale speciale la nivelul învățământului obligatoriu prin îmbunătățirea condițiilor de desfășurare a activităților educaționale. Valoarea totală a investiției este estimată la suma de 4.841.754,72 de lei, TVA inclus, contribuția proprie a Consiliului Județean Cluj fiind de 1.051.094,07 de lei.

Kozmutza FloraDe asemenea, cel de-a doilea proiect ce va primi finanțare nerambursabilă în vederea implementării este cel de ,,Reabilitare, modernizare și echipare a Școlii Gimnaziale Speciale Huedin”, valoarea totală estimată a investiției fiind de 6.776.469,57, TVA inclus, din care contribuția proprie a Consiliului Județean Cluj este de 4.810.941,83 de lei.

În prezent, activitatea școlii se desfășoară în trei clădiri, repartizate pe corpuri de clădire și funcțiuni astfel: corp de clădire C2 – birouri, sală de sport; corp de clădire C3 – săli de clasă, magazii; corp de clădire C4 – săli de clasă. Potrivit documentației tehnice elaborată în vederea stabilirii modalității optime de reabilitare și modernizare a celor trei construcții s-a constatat necesitatea realizării unor lucrări de termoizolare a pereților exteriori, de refacere a fațadelor, cu aducerea ansamblului la imaginea originală, și amenajări de ordin funcțional la sistemul de compartimentare. Totodată, sunt prevăzute reparații, reabilitări și înlocuiri la finisaje, tâmplărie și instalații, refacerea instalațiilor electrice și extinderea acestora și instalarea unor centrale termice în fiecare corp de clădire. Se vor realiza rampe pentru persoane cu dizabilități, se vor amenaja noi grupuri sanitare, iar în subsolul corpului C2 urmează a fi amenajată o bibliotecă, cu spații de lectură, mobilată corespunzător.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj