PESTE 200 DE POLIŢIŞTI ANGRENAŢI ÎNTR-O AMPLĂ ACŢIUNE ÎN MUNICIPIUL CLUJ-NAPOCA

politiaPeste 200 de poliţişti clujeni au acţionat, astăzi, pe raza municipiului Cluj-Napoca pentru a preveni şi combate infracţionalitatea stradală, comerţul ilicit, abaterile rutiere şi transportul ilegal de mărfuri.

Astăzi, pe raza municipiului Cluj-Napoca, din dispoziţia conducerii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, poliţiştii au acţionat în pieţe agro-alimentare, localuri publice, societăţi comerciale, fiind vizată combaterea evaziunii fiscale, a comerţului ilicit cu cereale, legume şi fructe, a contrabandei cu produse accizabile, precum şi a ilegalităţilor privind respectarea drepturilor de autor şi a celor conexe.

Activităţile au vizat, de asemenea, prevenirea şi prevenirea faptelor care tulbură ordinea şi liniştea publică, precum şi depistarea persoanelor bănuite de comiterea unor infracţiuni de furt, precum şi pentru recuperarea prejudiciilor cauzate.

De asemenea, poliţiştii rutieri au fost prezenţi pe principalele artere de circulaţie din municipiu pentru fluidizarea circulaţiei, precum şi pentru prevenirea şi sancţionarea abaterilor rutiere. Au fost vizate, de asemenea, şi transporturile ilicite de mărfuri.

În activitate au fost angrenaţi peste 200 de poliţişti care, cu sprijinul jandarmilor şi al poliţiştilor locali, au verificat activitatea a peste 150 de agenţi economici, persoane fizice autorizate şi producători agricoli autorizaţi. Totodată, au fost oprite în trafic, pentru control, peste 350 de autovehicule.

Poliţiştii au aplicat peste 200 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 30.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, Legii 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică şi a O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Cele mai numeroase sancţiuni s-au aplicat pentru abateri rutiere.

Totodată, s-au confiscat mai multe bunuri deţinute, respectiv comercializate fără respectarea prevederilor legale, în valoare de circa 2.000 de lei.

În cadrul acţiunii, poliţiştii au depistat 5 persoane bănuite de săvârşirea unor infracţiuni, iar una dintre acestea a fost reţinută pentru 24 de ore.

Exemple semnificative: 

***
Poliţiştii clujeni au depistat doi tineri, din Cluj-Napoca, bănuiţi că în noaptea de 30/31 ianuarie a.c., ar fi sustras mai multe unelte electrice din subsolul unei locuinţe.
Prejudiciul reclamat de partea vătămată, în valoare de circa 6.500 lei, a fost recuperat în totalitate de poliţişti.
În urma cercetărilor efectuate, faţă de unul dintre cei doi tineri s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

***Un conducător auto a fost depistat de poliţişti pe raza localităţii Dezmir, în timp ce transporta cu o autoutilitară legume şi fructe, fără să deţină documente de provenienţă.

Cele peste 500 de kilograme de produse agricole au fost confiscate, iar bărbatul a fost sancţionat contravenţional, cu amendă de 500 de lei, conform prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite.

RECOMADĂRI ALE POLIŢIEI RUTIERE:

Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic! Circulaţi cu viteză redusă atât în localităţi, cât şi în afara lor, când partea carosabilă este umedă sau acoperită cu polei, gheaţă, mâzgă, zăpadă bătătorită sau are îmbrăcămintea din piatră cubică!

În condiţiile unui trafic aglomerat, păstraţi-vă calmul! Nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile. Nu vă angajaţi în depăşirea unei coloane de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate.

Reamintim conducătorilor auto faptul că, mai înainte de toate, siguranţa primează!

Acţiunile de prevenire şi combatere a ilegalităţilor continuă, pentru reducerea numărului de fapte antisociale prin prezenţa activă a poliţiştilor clujeni.

Articole Noi