Pas important în modernizarea ansamblului urban „Cetățuia”.

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj
modernizare Cetățuia
Sursă: https://www.facebook.com/EmilBoc.Intotdeaunapentruclujeni/

Proiectul privind aprobarea documentației și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Amenajarea ansamblului urban Cetățuia din Cluj-Napoca” a fost votat în ședința ordinară a Consiliului local din 21 aprilie 2021.

Primăria Cluj-Napoca urmărește creșterea calității spațiului public și reabilitarea patrimoniului construit prin proiecte care se aliniază principiilor verde, digital, rezilient.
Cetățuia este un spațiu public unic al comunității noastre iar proiectul de amenajare urmărește prezervarea cadrului natural al zonei prin realizarea de intervenții punctuale și minimale.
Prin proiect, Ansamblul Cetățuia se va ridica la exigențele unui spațiu public modern, construit pentru a oferi cetățenilor accesibilitate, mobilitate și calitate ridicată pentru petrecerea timpului liber.
Revitalizarea imaginii urbane se realizează în concordanţă cu caracterul istoric al zonei: spaţii destinate relaxării, prioritare pentru pietoni și modalităţi de deplasare velo.
Cetățuia 1
Accesibilizarea dealului se va face printr-un sistem de alei extinse, cu accent pe spațiile verzi și pe peisaje. De asemenea, conceptul propune variate amenajări pentru joacă, odihnă, sport și alte activităţi în aer liber, construcţii pentru activităţi culturale şi alimentaţie publică deschise publicului larg, terase sezoniere, precum și grupuri sanitare, spaţii pentru administrare și întreţinere.
Proiectul de revitalizare a dealului Cetățuia a fost realizat de către asocierea Metapolis Architects BVBA, Atelier Mass şi Ana Horhat, iar conceptul a fost realizat în urma unui concurs de soluții desfășurat în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România (O.A.R.) și O.A.R. – filiala Transilvania, cu implicarea cetățenilor prin Centrul de Inovare și Imaginație Civică.
Întregul concept de amenajare, cu detalii pentru fiecare zonă și pentru funcțiuni diverse poate fi consultat pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj