Parcul Central va găzdui ”Cărarea Gândurilor” de Ziua Internaţională a Umanismului, 18 iunie

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj
parcul central 1
Foto: Arhiva Cluj24h.ro

Asociația Umanistă Română și Asociaţia Secular-Umanistă din România organizează sâmbătă la Cluj-Napoca, în parcul central, un eveniment inedit care marchează Ziua Internațională a umanismului: Cărarea Gândurilor. Evenimente similare se țin în alte orașe din țară în weekendul 18-19 iunie.

Sâmbătă, 18 iunie, între orele 12 și 20, clujenii care vor trece prin parcul central vor fi întâmpinați în plimbarea lor de niște plăcuțe cu mesaje care îi îndeamnă să se gândească la valorile lor și la moralitate. Pornind de la acestea, voluntarii asociațiilor AUR și ASUR le vor prezenta valorile umanismului și vor discuta cu ei pe această temă. În cazul în care vremea va fi neprielnică, acțiunea va avea loc în același interval orar duminică, 19 iunie.

Sâmbătă, 18 iunie, umaniștii din 3 orașe organizează evenimentul ”Cărarea Gândurilor”: în Parcul Tineretului din București, Parcul Central din Cluj, respectiv Faleza Dunării din Galați. Evenimentul își propune promovarea principiilor umanismului și creșterea vizibilitatății conceptelor ”etic”, ”moral”, ”rațional”, sau ”drepturile omului” în spațiul public. Voluntarii celor două organizații vor interacţiona cu publicul, vor oferi informații și vor dezbate aceste concepte în aer liber.

Totodată, pe 19 iunie, la București și Galați vor avea loc evenimente de promovare a Zilei Internaţionale a Umanismului, despre acestea putându-se afla mai multe pe paginile de Facebook dedicate lor: Bucureşti – Cluj-Napoca – Galaţi

Umanismul este o concepție de viață bazată pe umanitate și rațiune. Umaniștii consideră că valorile morale sunt fondate doar pe natura umană și pe experiență şi că obiectivele moralității ar trebui să fie bunăstarea umană, fericirea şi împlinirea personală. Deciziile umaniștilor se bazează pe dovezile disponibile şi pe evaluarea rezultatelor acţiunilor noastre, nu pe dogme sau texte sacre. Umaniștii cred că avem o singură viață și este responsabilitatea noastră să o trăim într-o manieră înfloritoare.

Evenimentele organizate cu ocazia Zilei Internaţională a Umanismului fac parte din proiectul ”Umanism în România” (www.umanismromania.ro), implementat de Asociația Umanistă Română și Asociația Secular-Umanistă din România, cu sprijinul Human-Etisk Forbund, din Norvegia.

 

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj