Opera Națională Română își deschide stagiunea cu un spectacol în aer liber

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

conferinta operaOpera Națională Română din Cluj-Napoca pregătește un debut inedit al Stagiunii 2015 – 2016. Este vorba de spectacolul ”La Operă”, care, de fapt, este un concert de prezentare a întregii stagiuni, care va avea loc sâmbătă, 12 septembrie, de la ora 20.00, în aer liber. Locul evenimentului este Piața Avram Iancu, pe esplanada Operei. Spectacolul ”La Operă” va include arii care se vor regăsi în repertoriul întregii stagiuni. Intrarea la acest spectacol va fi liberă.

”Prin intermediul acestui proiect, dorim să îi atragem pe tineri. Din statistici și din sondaje pe care le- am făcut în stagiunea precedent rezultă că mulți dintre tineri au venit pentru prima oară la Operă după ce au asistat la spectacolele Aida și Carmen, care au avut loc în aer liber, în Piața Unirii, în ultimii doi ani”, a declarat directorul general al Operei Naționale Române din Cluj, baritonul Florin Estefan.

În programul spectacolului sunt incluse creații ale compozitorilor W.A. Mozart, G. Puccini, G. Verdi, P.I. Ceaikovski, J. Massenet, G. Rossini, F. Lehar, G. Donizetti, F. Loewe, R. Rogers, F. Barbu și F. Comșan.

Spectacolul ”La Operă” reprezintă prima reîntâlnire a artiștilor lirici cu publicul clujean. Stagiunea propriu-zisă va debuta în data de 4 octombrie, cu premiera operei ”Werther”. Pentru prima oară în istoria celor 96 de stagiuni ale celui mai vechi teatru liric din România, spectacolul va fi transmis și în Piața Unirii, pe un LED screen, pentru clujenii care participă la Festivalul de Toamnă al Economiei Germane – Herbstfest.

Stagiunea mai include un spectacol special care va marca celebrarea Luminației. Este vorba de ”Recviemul Parastas” de Marțian Negrea, spectacol care îmbină tradiția muzicală bizantină cu cea simfonică. Spectacolul este programat la miezul nopții.

florin estefanÎn data de 15 noiembrie, va fi pusă în scenă premiera operei ”Boema” de G. Puccini. Distribuția spectacolului va fi una de primă clasă, care îl include pe dirijorul David Crescenzi și pe prim-solista Anita Hartig, care a concertat pe importante scene ale lumii, cum ar fi Scala din Milano sau Covent Garden din Londra. Această punere în scenă se bucură de decoruri noi.

De Ziua Națională a României, în 1 Decembrie 2015, Opera Națională din Cluj-Napoca prezintă o Gală de muzică tradiționala românească, adaptată pentru orchestra simfonică.

În 7 decembrie va avea loc spectacolul-premieră ”Bal Mascat” de G. Verdi, care este o producție spaniolă, găzduită de Opera Națională din Cluj-Napoca.

Un eveniment deosebit care marchează trecerea în anul 2016 este reprezentat de premiera operei ”Evgheni Oneghin”, care valorifică muzical una dintre cele mai mari opere ale literaturii universale: romanul omonim în versuri al lui Pușkin.

Opera clujeană vine în întâmpinarea publicului tânăr cu o serie de producții noi, în matineu, unele din repertoriul classic, iar altele mai puțin convenționale, precum spectacolul ”Jesus Christ Superstar”, o operă rock.

”Opera Națională Română își așteaptă publicul la toate spectacolele programate în această stagiune. O noutate este reprezentată de faptul că, de acum înainte, biletel pot fi achiziționate și electronic de pe site- ul biletmaster.ro”, a declarat directorul general al Operei clujene, baritonul Florin Estefan.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj