În 14 iunie 2017, la cea de-a VI-a ediție a Festivalului Alimentului, 68 de studenți din an terminal ai Facultății de Știința și Tehnologia Alimentelor și-au expus produsele create în cadrul proiectelor de licență. Evenimentul a avut loc la Institutul de Științele Vieții din campusul USAMV Cluj-Napoca, de pe Calea Mănăștur nr. 3-5.
Produsele prezentate de studenţi s-au încadrat în următoarele categorii: panificație, patiserie, preparate din carne, produse lactate, băuturi alcoolice și nealcoolice, produse zaharoase și conserve. Evenimentul s-a desfășurat în parteneriat cu 20 firme, dintre care, 8 firme au jurizat produsele și au acordat premii constând în programe de internship, produse promoționale și cărți de specialitate.
Sponsorii Festivalului alimentului, ediția 2017, au fost Ursus Breweries, S.C. Moldovan Carmangeria Sânnicoară S.R.L. și S.C. Alset S.R.L., care au oferit sprijin la organizarea și buna desfășurare a evenimentului. Organizatorii principali ai festivalului au fost Decan Prof. Dr. Maria Tofană, Prodecan Șef lucrări Dr. Sonia Socaci și Șef lucrări Dr. Laura Stan. Începând din anul academic 2017-2018, unii dintre partenerii economici ai Facultăţii de Știința și Tehnologia Alimentelor vor acorda burse studenților începând din anul 2 de studiu.