O altă măsură unicat marca „Primăria Floreşti”. Benzi reversibile. Cât de utilă va fi ?

circulatie florestiPrimăria Floreşti doreşte să introducă benzi alternative pe DN1 în comuna Florești. Ideea a fost deja dezbătuă pe grupurile de socializare şi se pare că sunt şi cetăţeni care nu agrează această soluţie.  
Conform comunicatului primăriei, după o serie de discuții care s-au întins pe durata a mai bine de 4 ore, în două reprize zilnice, reprezentanții DRDP, ai IPJ Cluj  Serviciul Circulație, în frunte cu șeful Biroului, comisar șef Lucian Bob, ai CTP, în frunte cu directorul Liviu Neag, alături de primarul comunei Florești s-au căutat soluții pentru fluidizarea traficului pe DN1 și în interiorul comunei. Cei prezenți, după discuții în care s-au analizat fel de fel de variante, au decis să demareze un studiu privind introducerea unui sistem de benzi reversibile pe DN1, Avram Iancu. Concret, este vorba de circulația pe trei benzi, dimineață între orele 6.00-8.30 pe sensul de mers către municipiul Cluj-Napoca și după amaiza între orele 16.00-19.00 pe sensul de mers spre Florești.
„Suntem pregătiți de această variantă, probabil unică în România. Ne dorim să fluidizăm traficul, să venim în întâmpinarea floreștenilor. Am convenit cu cei de la DRDP, administratorul drumului, ca în cel mai scurt timp să ne furnizeze un proiect în acest sens. Primăria Florești va suporta toate costurile legate de acest proiect, adică marcarea drumului și panourile de semnalizare electronică. Nu am uitat nici de sistemul inteligent de semaforizare, care va dirija circulația și va interzice virajul la stânga de pe DN1. Pentru implementarea acestuia avem însă nevoie de două sensuri giratorii, unul la ieșirea spre Gilău și unul în zona BMW”, a spus primarul comunei Florești.
Primele discuţii au şi apărut pe site-urile de socializare astfel că unii dintre cetăţeni sunt de acord cu această soluţie, cel puţin aşteaptă să o încerce, însă alţii sunt cam speptici:
„Ideea nu e deloc unică în România. A fost/este o tentativă de benzi reversibile la Eforie. Fireşte fără semaforizare. Şi sunt accidente la greu. Şi se iau permise la greu :))) pentru circulaţie pe contrasens sau depăşire pe linie continuă. Benzile reversibile în Floreşti vor duce la multe accidente rutiere”, spune o doamnă.
„Doamne dă-le minte celor care nu au !!!”, spune altcineva.
„Acum nu vom mai sta în maşină în Floreşti vom sta la intrare în Cluj….începând de la Metro deja… Deocamdată sunt doar discuţii, sper doar să nu fie o „sperietură” electorală”, spune un bărbat, iar mesajele pot continua.
Această va fi a doua măsură ce ar putea Primăria Floreşti să o implementeze pentru a fluidiza traficul la orele de vârf  înspre şi dinspre Municipiul Cluj-Napoca. Rămâne însă de văzut dacă această măsură nu va face mai mult rău cum a făcut prima.

Articole Noi