Noul PUG al comunei Floreşti este finalizat. Când ar putea intra în vigoare?

PUG FlorestiÎn cadrul şedinţei de Consiliu Local al comunei Floreşti ce a avut loc astăzi, edilul a anunţat că noul PUG al comunei este finalizat, acesta a fost de altfel şi arătat în faţa consilierilor locali şi a publicului prezent. Primarul a cerut ca de la următoarea şedinţă să fie pus în aplicare.

Totul a început de la nişte proiecte de aprobare PUZ, când acestea au stârnit discuţii între consilieri.

Mai exact pe ordinea de zi se aflau două astfel de proiecte, este vorba despre:

14. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentaţiei pentru PUZ ” Construire imobile de locuinţe colective P+3E”, situate în localitatea Floreşti, str. Porii f.n., beneficiar SC Mot Construct, SC Cristal Turism, SC Ale Avis, SC Somesul Cald Producţie SRL.
15. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentaţiei pentru PUZ ” Corelare PUZ aprobat prin HCL nr. 32/20.03.2014, pentru imobil locuinţe colective P+4E”, situate în localitatea Floreşti, str. Lacului, f.n., beneficiar Văcăraş Vera.

La primul subiect disputa a început pe ideea consultării populaţiei. Consilierul PDL, Nicolae Oltean a acuzat faptul că nu a fost consultat. Pentru a oferi lămuriri a fost chemat un reprezentant al Serviciului de Urbanism din cadrul primăriei, însă acesta se pare că nu s-a descurcat prea bine.

„Este adevărat că trebuie consultată populaţia? Pe mine nu m-ai consultat. Eu sunt vecin acolo şi nu m-ai consultat. Eu nu sunt de acord. Am discutat la şedinţele anterioare şi am stabilit împreună că pentru acea zonă şi pentru zona despre care am discutat zona Dumitru Mocanu să facem un PUZ comun pentru toată parcela, parcă asta ne-a fost înţelegerea”, a spus consilierul PDL.

„Când se dă certificatul de urbanism să nu-i spună că poate să facă. De acolo porneşte, omul cumpără teren şi nu poate construi”, a adăugat consilierul UDMR, Istvan Szekely

De altfel, reprezentantul serviciului de urbanism a admins faptul că trebuie reglementate situaţiile prevăzute de PUG şi situaţia imobilelor existente.

Primarul a intervenit şi a spus: „Am o rugăminte. Deşi încă nu este aprobat noul Plan Urbanisti General să  punem noul PUG şi vă propun să nu ne mai abatem de la ceea ce spune noul Plan Urbanistic General. Este o viitoare lege pe care va trebui să mergem, motiv pentru care vă propun să facem un pas înaintea ultimelor aprobări, astfel încât să nu mai ajungem la momente din acestea să ne certăm aici degeaba. Sunteţi de acord ca începând de la şedinţa următoare să mergem pe noul Plan Urbanistic General şi să nu ne abatem de la el?”.

Primarul a mai adaugat s-au împlinit 60 de zile de când acest nou PUG a fost supus spre dezbatere publică.

După multiplele discuţii, consilierii au cerut ca noul PUG să fie adus pentru a-l vedea. Reprezentantul serviciului de urbanism a încercat să le explice consilierilor care sunt reglementările aduse în cazul celor două proiecte însă, se pare din cele spuse de primar că nu s-a prea descurcat.

Primul proiect nu a trecut de votul consilierului, iar al doilea a fost aprobat în ciuda faptului că vecinii parcelei pe care urmează a fi construite blocurile, se opun.

 

2 COMENTARII

Comentariile sunt închise.

Articole Noi