Noaptea Porţilor Deschise la Teatrul Naţional Cluj-Napoca

teatrul nationalTeatrul Naţional Cluj-Napoca vă invită sâmbătă, 13 decembrie 2014, între orele 18:00 şi 01:00, la cea de-a treia ediţie a Nopţii Porţilor Deschise. Noaptea Porţilor Deschise este un eveniment cu intrarea gratuită şi se va desfăşura în Sala mare, în Studio „Euphorion”, în Studio „Art Club”, precum şi în foaierele teatrului.

Începând cu ora 18:00, în cele două foaiere de la rangul II, vor avea loc un ATELIER DE MACHIAJ TEATRAL condus de actriţa Melania Ursu (până la ora 20:00) şi un ATELIER DE MĂŞTI cu scenograful Cristian Rusu şi regizorul Tudor Lucanu (până la ora 21:00), în cadrul cărora vizitatorii sunt invitaţi să asiste la demonstraţii şi să participe direct la realizarea de machiaje şi măşti.

În Studio „Art Club”, între orele 19:00 şi 21:00, sunteţi invitaţi la ATELIERUL DE ANIMAŢIE susţinut de Paul Mureşan, realizator a numeroase afişe de spectacole şi evenimente ale Teatrului Naţional Cluj-Napoca (care vor fi expuse în Studio) şi câştigător, în 2014, a două premii importante: Premiul pentru Cel mai bun film de animaţie la Festivalul Filmul de Piatră şi Premiul pentru Cel mai bun film românesc la Festivalul Anim’est. În introducerea atelierului, vor fi prezentate o serie de animaţii realizate de Paul Mureşan şi veţi putea asista la crearea unei animaţii 2D. Participanţii vor avea apoi ocazia să participe activ la crearea unei animaţii.

În cadrul evenimentului, vă aşteptăm şi la un Atelier inedit de mişcare, ÎN CĂUTAREA CORPULUI EXPRESIV, condus de actriţa Sânziana Tarţa, alături de invitatul ei, Szabó Jószef (violoncel). Atelierul se va desfăşura înainte de debutul evenimentului, urmând ca de la ora 18:30 participanţii să ofere o demonstraţie pe scena mare a teatrului. Atelierul este deschis publicului larg, în limita a 20 de locuri disponibile, pe baza unei înscrieri prealabile. Doritorii se pot înscrie la acest atelier trimiţând un mesaj la adresa atelier@teatrulnationalcluj.ro, în perioada 2-5 decembrie 2014.

Evenimentele de la Scena mare vor continua la ora 19:00 cu recitalul de muzică interbelică IUBESC FEMEIA, susţinut de actorul Ruslan Bârlea, acompaniat la pian de Lucian Duşa. De la ora 19:30 va fi proiectat MAKING-OFF-ul spectacolului CE NEMAIPOMENITĂ AIUREALĂ! de Eugène Ionesco, film realizat de Mihai Chirilă (camera) şi Rodi Cotenescu (montaj). Filmul prezintă o mostră din universul artistic al lui Silviu Purcărete, care lucrează pentru prima dată cu trupa Naţionalului din Cluj. Este o introducere în întreg procesul creativ, care se desfăşoară precum asamblarea pieselor unui puzzle, într-o manieră specifică regizorului. Între orele 20:00 şi 21:50 vă invităm la o SESIUNE DE ÎNTREBĂRI ŞI RĂSPUNSURI cu actorii Teatrului Naţional Cluj-Napoca Cornel Răileanu, Cătălin Herlo, Anca Hanu, Romina Merei. Întâlnirea cu actorii va debuta cu o discuţie despre colaborarea cu regizorul Silviu Purcărete în realizarea spectacolului CE NEMAIPOMENITĂ AIUREALĂ!, iar spectatorii vor avea posibilitatea să le adreseze actorilor întrebări. De la ora 22:00, sunteţi invitaţi la un CONCERT CU BUCĂŢI DIN CONCERTE cu Ada Milea, Bobo Burlăcianu, Anca Hanu şi Cristian Rigman. Veţi avea ocazia să ascultaţi diverse momente muzicale compuse de Ada Milea pentru spectacole de teatru. Vom continua tot cu muzică, de la ora 23:00, când veţi putea asista la un CONCERT susţinut de Maria Răducanu, care se va afla pentru prima oară pe scena Teatrului Naţional Cluj-Napoca. Momentul de închidere al evenimentului va fi deja tradiţionalul moment de Stand-up comedy cu Dragoş Pop. Spectacolul prezentat în acest an, INSTALATORUL, va avea loc între orele 24:00 şi 01:00.

Pe toată durata evenimentului, parterul teatrului va găzdui expoziţia de modă FASHION EXPO – ENTER THE VOID realizată de Ovidiu Pop, absolvent al Universităţi de Artă şi Design din Cluj Napoca, al Institutului Francez de Modă de la Paris şi membru titular al Uniunii Artiştilor Plastici. „Colecţia este o concretizare a multiplelor mele preocupări în domeniul artistic. Ea exprimă credinţa că designerul este un artist complet şi complex, care poate sintetiza şi desăvârşii experienţe artistice din domenii considerate diferite, dar care sunt, în realitate, conexe, pictura şi designul vestimentar.” (Ovidiu Pop). Tot la parter, veţi putea vizita expoziţia cu vânzare coordonată de Asociaţia Derzelas, TÂRG DE CRĂCIUN, cu obiecte realizate de copii cu dizabilităţi, şi un mic târg de BIJUTERII HAND-MADE. În foaierul de la etajul II, CARICATURI LA CORNET vor realiza caricaturi la cerere. În foaierul de la ultimul etaj al teatrului, veţi avea posibilitatea să vă relaxaţi la Cafeneaua DOAMNA T, care vine iar, ca în fiecare an, să ne bucurăm împreună de Noaptea Porţilor Deschise la Teatrul Naţional Cluj-Napoca.

PROGRAMUL EVENIMENTULUI

Scena mare
18:30 – 18:50
DEMONSTRAŢIE cu participanţii la atelierul ÎN CĂUTAREA CORPULUI EXPRESIV (condus de Sânziana Tarţa)

19:00 – 19:20
IUBESC FEMEIA – muzică din perioada interbelică. Solist Ruslan Bârlea, acompaniat la pian de Lucian Duşa

19:30 – 20:00
CE NEMAIPOMENITĂ AIUREALĂ – MAKING-OFF, camera: Mihai Chirilă, montaj: Rodi Cotenescu

20:00 – 21:30
Sesiune de întrebări şi răspunsuri cu actori ai Teatrului Naţional Cluj-Napoca: Cornel Răileanu, Cătălin Herlo, Anca Hanu, Romina Merei

22:00 – 22:50
CONCERT CU BUCĂŢI DIN CONCERTE cu Ada Milea, Bobo Burlăcianu, Anca Hanu, Cristian Rigman

23:00 – 23:50
CONCERT Maria Răducanu

24:00 – 01:00
INSTALATORUL. Stand-up comedy cu Dragoș Pop

Foaier, rang II

18:00 – 20:00
Atelier de machiaj teatral cu Melania Ursu

18:00 – 21:00
Atelier de măşti cu Cristian Rusu şi Tudor Lucanu

Studio Art Club

19:00 – 21:00
Atelier de animaţie cu Paul Mureşan

Pe toată durata evenimentului (18:00 – 01:00): 

Foaier, parter
– FASHION EXPO – ENTER THE VOID by Ovidiu Pop
– TÂRG DE CRĂCIUN cu obiecte realizate de copii cu dizabilităţi (Asociaţia Derzelas)
– Decoraţiuni de Crăciun și bijuterii hand-made

Foaier rang II 
Caricaturi la cerere realizate de Caricaturi la Cornet

Foaier, rotondă
Cafeneaua Doamna T

INTRAREA GRATUITĂ

Articole Noi