MOL România susține programele de terapie pentru copii grav bolnavi

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

Sanatate_2015_ro kA fost lansată a șaptea ediție a Programului MOL pentru Sănătatea Copiilor 

  • MOL România va acorda sponsorizări în valoare de 313.500 lei pentru copiii care suferă dedizabilităţi, sunt afectaţi de boli cronice sau care se află în curs de recuperare după afecţiunigrave
  •  Termenul final pentru depunerea dosarelor de sponsorizare este 30 octombrie 2015
  •  Premiul MOL pentru Sănătatea Copiilor a fost acordat Asociației de Călărie Terapeutică Hip-Tep din Aiud
  •  În edițiile anterioare ale programului, MOL România a susținut 109 de proiecte cu peste1.760.000 de lei, în folosul a peste 8.000 de copii

MOL România și  Fundația pentru Comunitate au lansat cea de-a șaptea ediție a Programului MOL pentru Sănătatea Copiilor, care are ca scop finanțarea proiectelor de terapie emoțională sau terapie prin artă pentru copiii  cu boli  grave sau care se află în proces  de recuperare după afecțiuni severe. Sponsorizările, în valoare totală de 313.500 de lei vor fi acordate organizațiilor non-profit care desfășoară astfel de proiecte și care îndeplinesc criteriile de jurizare.

Evenimentul  de lansare  a celei  de-a  șaptea  ediții  a  Programului  MOL pentru Sănătatea  Copiilor s-a desfășurat  în  Amfiteatrul  Spitalului  Clinic  de  Urgență  pentru  Copii  Marie  Curie,  în prezența reprezentanților a 17 organizații non-profit care au beneficiat de finanțare în ediția precedentă și care au prezentat proiectele implementate pe parcursul ultimului an.

„Suntem deopotrivă bucuroși și emoționați că reușim de mai bine de șase ani să fim alături de copiii în suferință prin intermediul Programului MOL pentru Sănătatea Copiilor.  Pentru echipa MOL România, beneficiarii acestui program reprezintă un model de curaj și putere. Am fost alături, la bine și la greu, alături de micii luptători și am considerat orice progres medical ca pe o victorie pe care am împărtășit-o.”, a declarat Kinga Daradics, CEO și Country Chairman al MOL România.

Premiul MOL pentru Sănătatea Copiilor, decernat anul acesta pentru a doua oară, a revenit Asociației de Călărie Terapeutică Hip-Tep din Aiud, pentru cel mai bun proiect realizat în cadrul ediției a 6-a, 2014.

Asociația Hip-Tep, beneficiază la ediția a șaptea a programului de finanțarea maximă disponibilă pentru un proiect, în valoare de 20.000 de lei, fără să se înscrie la concursul de proiecte, și desemnează un membru al juriului.

La  rândul  său,  Asociația  Little  People  România,  cea  care  a  fost  câștigătoarea  primului  Premiu MOL pentru  Sănătatea  Copiilor,  a  folosit  banii  primiți  în  beneficiul  copiilor  bolnavi  de  cancer, extinzând activitatea Leului Curajos la Târgu Mureș, în Secția Clinică de Pediatrie a Spitalului Clinic Județean Mureș.

„Pe parcursul derulării proiectelor ediției a șasea a Prograumului MOL – Pentru sănătatea copiilor s-a intensificat colaborarea cu persoanele implicate în sectorul învățământului. Astfel, studenții voluntari care se  pregătesc  pentru  a  deveni  kinetoterapeuți  elaborează  articole  de  specialitate  în  domeniul hidroterapiei, iar cadrele universitare se implică în supervizarea activității de hipoterapie. De asemenea, asociațiile  finanțate  au  răspuns  pozitiv  solicitării  juriului  și  au  introdus  metode  și  instrumente  de măsurare  și  evaluare  profesioniste.  Astfel  se  lărgește  aria  comunicării  terapiilor  încă  denumite alternative”, a afirmat András Imre, Director Executiv al Fundației pentru Comunitate.

MOL_AQ8Y9810x kPrin Programul MOL pentru Sănătatea Copiilor, o organizație non-guvernamentală poate beneficia de o sumă de maxim 20.000 lei sub formă de pre-finanțare pentru un proiect ce urmează să fie implementat în perioada decembrie 2015 – august 2016. Termenul-limită de depunere a cererilor de finanțare este 30 octombrie 2015, iar fondul total  al sponsorizărilor este de 313.500 lei. De la înființare și  până în prezent, prin Programul MOL pentru Sănătatea Copiilor s-au acordat peste 1.760.000 de lei ONG-urilor care au derulat proiecte de terapie prin artă și terapie emoțională, incluzând peste 8.000 de beneficiari în activitățile lor.

Programul  MOL  –  Pentru  Sănătatea  Copiilor este  organizat  de  Fundația  pentru  Comunitate  din fondurile puse la dispoziție de MOL România. Anunțul programului precum și formularul de candidatură pot fi descărcate de pe site-urile www.pentrucomunitate.ro și www.molromania.ro.

Dintre proiectele realizate în cadrul ediției a şasea – 2014

Prin proiectele finanțate s-au implementat terapii eficiente pentru copiii cu nevoi speciale: hipoterapie la Aiud, Timișoara și  Carei,  meloterapie la Sibiu și  Timișoara,  terapie combinată la Miercurea-Ciuc și Sfântu Gheorghe, terapie prin artă la Suceava, Bacău, Oradea și Zalău, terapie asistată de animale în Hunedoara  și  Harghita,  tabere  speciale  pentru  copiii  cu  deficiențe  de  auz  și  cu  boli  canceroase, dramaterapie la București,  iar proiectul  Leul  Curajos al  Asociației  Little People a fost  extins la Târgu Mureș.

Asociația Spitalului de Psihiatrie Gh. Preda Sibiu a implementat primul proiect de Spital Cântător din România pentru 88 de copii  aflați în îngrijiri de sănătate și tratament de specialitate și a inclus 80 de aparținători din familiile acestor copii. Derulând tot un proiect de meloterapie,  Fundația de Abilitare Speranța din Timișoara a realizat o premieră, combinând această terapie cu hipoterapia în colaborare cu Asociația Horsemotion.

Asociația  de călărie terapeutică Hip-Tep din Aiud,  Asociația  Horsemotion din Timișoara și  Asociația Equus din Carei au oferit servicii gratuite de hipoterapie pentru 80 de copiii cu diferite dizabilități și au contribuit la organizarea primei conferințe naționale de hipoterapie.

Proiectul  implementat  de  Asociația  Little People România,  Aventura Leului  Curajos,  a  fost  extins  la Secția Clinică de Pediatrie a Spitalului Clinic Județean Mureș.

Peste 80 de copii hipoacuzici, purtători de aparate auditive convenționale sau de implant cohlear, au beneficiat de proiectul de terapie prin teatru al  Asociației Audiosofia din București, participând și în două tabere și prezentând trei spectacole.

Fundația  Hospice  Emanuel din Oradea și  Asociația  Lumina din  Luncani,  Bacău,  au derulat  proiecte pentru 45 de copii diagnosticați cu boli amenințătoare de viață sau boli limitatoare de viață.

Terapiile combinate au servit îmbunătățirea situației a 90 de copii care frecventează centre de reabilitare din zona Ciucului și din Covasna. Asociația Prosperitas Vitae și Asociația pentru Protecția Familiei Életfa au urmărit creșterea efectelor benefice ale diferitelor metode de terapie.

Asociaţia  Kozmutza  Flóra din  Cluj  a  implementat  proiectul  de  Hidroterapie  pentru  10  copii  cu deficiențe multiple și cu autism, școlarizați la  Școala Gimnazială Specială pentru Deficienți de Auz, incluzând 10 studenți voluntari.

La unicul centru de boli rare din țară, Asociația Prader Willi din Zalău a organizat ședințe de terapie prin artă pentru 45 de copii. Prin proiectul Asociației Licuricii din Suceava, au beneficiat de terapie prin artă 20 de copii cu diabet.

Terapia asistată de animale (câini și ecvide) a fost oferită prin proiectele derulate de Asociația Elf din Miercurea-Ciuc și Asociația Umanitară Ioana din Clopotiva, Hunedoara, beneficiari fiind 54 de copii din centre de plasament și centre de pedagogie curativă.

Despre Grupul MOL

Grupul  MOL  este  o  companie  multinațională  integrată  și  independentă  din  domeniul  petrolului  și gazelor naturale,  cu sediul  central  în  Budapesta,  Ungaria.  Are operațiuni  în  peste  40 de țări,  o echipă dinamică de 27.000 de angajați în întreaga lume și o tradiție de peste 100 de ani în domeniul petrolier. Grupul are peste 75 de ani de experiență în explorarea și producția de hidrocarburi, cu operațiuni de producție în 8 țări și activități de  explorare  în  14  țări.  Grupul  controlează  patru  rafinării  și  două unități  petrochimice  la  nivelul managementului  integrat  al  lanțului  de  aprovizionare,  în  Ungaria, Slovacia  și  Croația.  Compania  are,  deasemenea, o rețea de circa 2.000 de benzinării în Europa Centrală și de Sud-Est, în 11 țări, din care aproximativ 200 în România.

Despre Fundația pentru Comunitate

Fundația Pentru Comunitate este o organizație non-profit înființată la Cluj în 2008 cu scopul de a sprijini talentul, cunoașterea,  solidaritatea,  valorile  comunitare,  astfel  încât  lumea  noastră  să  devină  mai prietenoasă.  Pentru realizarea scopurilor anunțate, Fundația sprijină activități în domeniul cultural, educativ, social, comunitar, sportiv și  de recreație.  Sprijină de asemenea copii  și  tineri  în  suferință, precum și  acele organizații  care  se  ocupă de însănătoșirea, de reabilitarea lor.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj