Misterul sensurilor giratorii de la Floreşti. Unde a vrut Primăria să facă sensuri giratorii pe DN1 şi ce spune CNADNR?

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

giratoriuEste cazul să elucidăm un mister de la Floreşti. Da, misterul sensurilor giratorii pentru că au fost aduse în discuţie atât de multe variante şi atât de diversificate încât, cel mai probabil cetăţenii n-au înţeles nimic.

S-a discutat în repetate rânduri despre construirea unor sensuri giratorii pe DN1 în comuna Floreşti şi nu că n-ar fi necesar/e, dar problema este locaţia căci nu vrem să ne gândim că Primăria comunei Floreşti chiar avea de gând să facă 5 sensuri giratorii.

Prin urmare, CNADNR (Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România) ne-a răspuns întrebărilor şi ne-a spus ce solicitări au fost din partea administraţiei locale, de ce nu au fost posibile sau de ce nu le-au aprobat.

Pentru început au fost întrebaţi care au fost solicitările administraţiei locale şi ne-au spus aşa:

Primăria Florești a solicitat realizarea mai multor sensuri giratorii pe DN 1, astfel: la km 483+100 (zona Volvo), km 484+020, km 485+080, în zona Polus și la km 483+188 (zona BWM).

sensuri giratoriiEi bine, este foarte important ca cetăţenii comunei Floreşti să înţeleagă de ce nu au fost aprobate aceste solicitări:

Pentru sesurile giratorii de la km 483+100 (zona Volvo), Polus și la km 483+188 (zona BWM) s-a solicitat Primăriei Comunei Florești depunerea unor documentații care să corespundă cerințelor CNADNR SA. Pentru sensurile giratorii aferente pozițiilor de la km 484+020 și km 485+080  nu există sufiecient spațiu disponibil, iar amplasarea lor ar genera dificultăți traficului rutier pe DN 1.

Alte zvonuri şi mai ales în mediul online, spuneau că ar fi fost aprobată varianta de sens giratoriu în zona Polus sau în zona Volvlo.

Precizăm că nu există un acord prealabil și autorizație pentru construirea unui sens giratoriu pe DN 1 în zona Volvo. În prezent este în derulare un proiect de eliminare a punctelor negre de pe DN 1 care prevede realizarea unui punct de întoarcere la ieșirea spre Gilău la km 487+380 – km 487+460. În zona Polus la intrarea în localitatea Florești va fi realizat de asemenea un punct de întoarcere.

giratoriu spitalDe asemenea există, conform unui răspuns din partea Consiliului Județean Cluj, dorința de a fi construit un sens giratoriu și în preajma unităților militare unde va fi construit viitorul Spital Regional de Urgență.

În ceea ce privește zona de acces spre Spitalul Regional de Urgență, menționăm că a fost prevăzut un sens giratoriu în faza PUZ, dar nu a fost depusă documentația necesară emiterii acordului prealabil și autorizația.

La acest moment, aceasta este situaţia sensurilor giratorii.

 

 

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj