Mircia Giurgiu nu mai este consilierul ministrului Aurelia Cristea. Deocamdată nu pupă nici funcţia promisă de Seplecan

Mircia GiurgiuMircia Giurgiu, a fost eliberat din funcţia de consilier al Ministrului Delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea relatează ziardecluj.ro. Acesta este membru PSD Cluj şi nu are în intenţie să demisioneze.

„Am vorbit cu doamna ministru şi am căzut, de comun acord că este mai bine aşa, iar eu am zis că vreau să vin acasă”, a declarat Mircia Giurgiu.

În urma unei solicitări, Codruța Simina, consilier în cabinetul ministrului delegat pentru Dialog Social ne confirmă eliberarea din funcţie a lui Mircia Giurgiu, dar motivele rămân la secret.

Ordinul de eliberare din funcția de consilier în cabinetul ministrului delegat pentrun Dialog Social a domnului Mircia Giurgiu a fost semnat astăzi de către ministrul delegat pentru Dialog Social. Precizăm că încadrarea sau eliberarea din funcție a consilierilor din Cabinet sunt la latitudinea ministrului, se arată în răspunsul la solicitare.

Întrebat dacă mai este membru de partid, Giurgiu a declarat că:

„Încă sunt, dar n-am de gând să îmi depun demisia. Dacă voi fi dat afară, asta e. Nu pot comenta, dar eu ca membru de partid am muncit”.

Dat fiind faptul că presa a relatat deja despre perioada în care Mircia Giurgiu a „cochetat” cu Mihai Seplecan pentru un post de consilier al preşedintelui intermar al Consiliului Judeţean Cluj, deocamdată acest lucru rămâne în stand-by, Mihai Seplecan nu mai este preşedinte interimar al instituţiei.

„Da, am dreptul. Am cabinetul de consilier în care sunt patru consilieri, sunt la dispoziţia directă a preşedintelui. L-am ales pe domnul Mircia Giurgiu, îl cunosc din 2004, am făcut campanii alături de domnia sa şi am văzut că se implică. De fiecare dată, când l-am rugat în mandatele sale de deputat, o sesizare, o interpelare , o neregulă la nivelul judeţului Cluj de fiecare dată a sărit. Are o experienţă administrativă în spate, are o experienţă politică, este un om cu familie, asta mi-am dorit, consilierii mei să fie oameni responsabili”, declara pentru Cluj24h.ro, Mihai Seplecan la câteva zile după ce a fost ales a doua oară  de consilierii judeţeni ai dreptei să ocupe funcţia de preşedinte intermar.

Tot la acel moment, a fost întrebat în cadrul unei conferinţe de presă şi preşedintele  PSD Cluj, Remus Lăpuşan cum comentează faptul că Mircia Giurgiu, membru al PSD doreşte să fie consilier al lui Mihai Seplecan:

„Nu pot să vă spun sigur dacă mai este membru de partid, dar dacă mai este, nu va mai fi”, a fost răspunsul scurt al preşedintelui PSD Cluj.

Întrebat de discuţiile purtate cu Mihai Seplecan, fostul consilier al ministrului Aurelia Cristea, a recunoscut că au fost discuţii despre un post sub aripa lui Seplecan la Consiliu Judeţean Cluj, mai exact un post de consilier.

„Au fost discuţii mai de mult. Nu am stabilit nimic concret, rămâne de văzut, dar oricum nu au legătură una cu alta”, a mai spus Giurgiu.

Deocamdată acest post nu poate fi ocupat de către domnul Mircia Giurgiu, mai ales că Prefectul Clujului, Gheorghe Vuşcan a atacat pentru a doua oară hotărârile de Consiliu Judeţean, iar Mihai Seplecan a ocupat funcţia de preşedinte interimar doar pentru câteva zile.

Sursă foto: arhiva cluj24h.ro

Articole Noi