Câinii comunitari, un pericol pentru floreşteni

muscatura caineLocuitorii din comuna Floreşti se plâng de situaţia câinilor comunitari. Un cetăţean a fost muşcat în această dimineaţă de un câine al străzii. Câinii comunitari au devenit un pericol pentru cetăţeni şi tot mai mulţi locuitori din comună se plâng de faptul că sunt atacaţi de maidanezi.

„Am plecat azi dimineaţă la 8.50 ca să ajung la autobuz şi când am ajuns la mijlocul străzii, din senin a venit câinele şi m-a înhăţat.  Era un domn care îşi plimba câinii în lesă şi probabil că avea treabă cu acei câini, iar eu am mers normal, n-am fugit şi s-a aruncat direct la piciorul meu şi mi-a sfâşiat pantalonii, am mers direct la urgenţe. Mi-au făcut imediat un vaccin antitetanos,  m-au pansat şi apoi m-a trimis la infecţioase, unde mi s-a făcut vaccinul antirabic, care înseamnă 5 injicţii, prima în ziua muşcăturii, apoi la 3, la 7 , la 14 şi la 28 zile”, ne-a povestit femeia muşcată de câine.

1Întâmplarea s-a petrecut în zona cartierului Cetatea Fetei, iar femeia muşcată de câinele comunitar va face în cursul dimineţii de mâine o reclamaţie la Poliţia locală.

Mâine dimineaţă voi face o reclamaţie către Poliţia Locală pentru că azi nu am ajuns, dar aceşti câini trebuie ridicaţi de pe stradă. Din păcate oamenii îi hrănesc şi mai mult, atunci când vin să-i ridice ei îi bagă în casă ca apoi să îi lase din nou pe stradă. Dacă îi vor să îi ţină în casă”, a mai spus femeia.

2Un alt caz recent a fost povestit de o altă doamnă din comună.

Eram cu câinele în lesă prin Floreşti şi a fost muşcat de un câine care s-a repezit pur şi simplu. Câinele îmi e în stare de şoc. La 3 m de noi erau copii mici la joacă pe trotuar. E al doilea câine care mi- a fost atacat şi muşcat din senin. L-am dus la vetinar şi deocamdată este în stare de şoc, el de o zi nu mai mănâncă şi mârâie la oricine se apropie de el. Nu vreau să mai văd câine fără lesă pe străzi. Sunt un pericol.  ne-a povestit stăpânul câinelui.

3Stăpânul câinelui a mai declarat că nu intenţionează să facă reclamaţii şi asta pentru că este convins că nu va conta pentru nimeni.

„Pentru ce să fac reclamaţie, cui o să-i pese că un câine cu stăpân a fost muşcat de un câine maidanez?”

O mămică alt povesteşte la rândul ei pe un site de socalizare în cursul acestei zile:

Chiar azi a sărit la mine şi la o prietenă, ambele cu bebe în braţe acea căţea care are cuşcă lângă parcul din poligon la blocurile acelea 2. Am urlat la ea ca descreierata, şi după ea au început să mai latre vreo 2 din balcoane şi ea şi mai tare atunci. Pe cuvânt că nu ştiu cui să mă adresez, acel câine efectiv atacă oamenii care se plimbă pe câmpul liber. Şi are cuşcă şi farfurie, deci cineva clar îl hrăneşte

Acestea nu sunt cazuri singulare, însă recente. Se pare că nimeni nu face nimic pentru a opri aceste întâmplări, care pun în pericol cetăţenii, dar mai ales copiii.

6 COMENTARII

 1. si pe cainele meu l-a muscat un maidanez de pe cetatii,un anume peticel….si cainele meu e mic….nu prezenta pericol…a sarit pur si simplu din iarba la gatul cainelui meu!nu mi se pare normal asa ceva….nu vreau sa pateasca ceva maidanezii dar totusi cineva sa aiba grija la comportamentul lor…..nush….parerea mea!

  • Andreea, se pare ca tot Peticel mi-a muscat si mie cainele aseara pe Sub Cetate colt cu Cetatii.

   • Ce e cu imaginea asta de catel de fitze? Tu esti in imagine, Iulia? Ai ceva interese ascunse legate de omorarea cateilor? Cati bani iei de la Primarie ? De la care Primarie????

   • si Iulia,stai linistita ca nu suntem singurele care au patit asta cu Peticel…..oricum,nu vreau sa pateasca nimic….ca e un caine tare dragastos,doar cu cainii masculi are probleme se pare ca…..de restu oamenilor muscati de caine,nu stiu ce sa zic.cineva ar trebui sa aiba grija de ei,eventual sa se puna bani si sa le faca un tarc undeva…nu stiu care ar fi solutia,zic si eu…

 2. Pana unii se imbogatesc pe spatele cainilor, sugand bani de la stat sa-i ia de pe strazi (cica), nu se rezolva nimic. Iubitorii de animale, care nu mai pot ei de javrele comunitare, sunt rugati sa-i ia pe toti, sa raspunda pentru ei. Ne dam cu curu de pamant cand moare cate o javra, da de e muscat un om totul e normal, dupa mintea unora.

 3. Sa dea primaria in judecata sa ceara daune morale . In tara asta legea se aplica doar pe pofte . Legea 258/2013 ( adunarea si eutanasierea maidanezilor ) exista dar primaria nu isi face datoria .

Comentariile sunt închise.

Articole Noi