Mărţişorul aduce noi reguli de la FISC. Vezi ce obligaţii au începând de azi comercianţii

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

bon fiscalDe la 1 martie intră în vigoare noi reguli ce îi privesc pe comercianţi. Conform acestora, comercianţii vor prezenta bonul fiscal clienţilor, altfel aceştia din urmă pot pleca fără să plătească. Dacă inspectorii anti fraudă vor găsi bani ce pot fi justificaţi, îi vor confisca.

Prima regulă ce trebuie respectată este cea conform căreia, comercianţii trebuie ca pe lângă casa de marcat, să afişeze anunţul de la Ministerul Finanţelor pein care clienţii sunt anunţaţi că trebuie să ceară bonul fiscal. În situaţia în care clientul nu primeşte bon fisal, pot pleca acasă cu tot ceea ce au cumpărat fără să le plătească.

Noi reguli ce trebuie respectate intervin de la 1 martie şi în restaurante, astfel că patronii vor fi nevoiţi să afişeze în meniu acelaşi anunţ ca în magazine, dar mai mult, tot de astăzi trebuie să treacă în dreptul fiecăror preparate din meniu şi alergenii.

Cei care nu vor respecta aceste noi cerinţe ce au intrat în vigoare de astăzi, trebuie să ştie că riscă sancţiuni. Fiscul poate dispune suspendarea activităţii pentru o perioadă cuprinsă între 1-3 luni în cazul unor probleme ce privesc casele de marcat, dar inspectorii  Direcţiei Antifraudă vor sigila punctul de lucru al comercianţilor prinşi că nu utilizează casele de marcat fiscale sau nu emit bon fiscal pentru toate bunurile livrate sau serviciile prestate, pe durata suspendării activităţii, cu amenzi între 10.000 şi 15.000 lei.

Nu în ultimul rând, conform noilor reguli, dacă la comercianţi există sume deţinute fără a putea fi justificate banii se confiscă, iar amenzile se situează între 2.000 lei şi 4.000 lei.

Vă reamintim şi de existenţa  loteriei Bonurilor Fiscale

Loteria bonurilor fiscale este o măsură de implicare activă a populației în combaterea evaziunii fiscale.

O astfel de măsură a fost luată și în Slovacia, Malta, Portugalia și este în curs de implementare în Polonia.

Potrivit proiectului, se are în vedere reglementarea organizării Loteriei bonurilor fiscale, prin crearea unui sistem informatic dedicat Loteriei. Acest sistem va permite persoanelor care deţin bonuri fiscale să introducă o serie de informaţii obligatorii cuprinse în bonul fiscal pe care îl deţin, în vederea obţinerii dreptului de a participa la o tragere la sorţi lunară cu premii în bani.

La extragerile lunare vor fi acordate 160 de premii egale, câte 20 pentru fiecare regiune fiscală a ANAF. Valoarea preconizată a fiecărui premiu va fi de 1.200 de lei.

Mai multe detalii se pot afla AICI

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj