Marco Tempestini și „Godzilla” pe podium la grupa H, Tempestini jr victorie la grupa N

raliuMarco Temepstini a concurat pentru prima oara în România cu un Nissan GT-R preparat special pentru competiții, care dezvoltă 1000 CP, și a terminat pe podium la grupa H ultima etapă din Campionatul National de Viteza in Coasta Dunlop. Simone Tempestini a castigat grupa N, iar invitații speciali George Cosac si Marian Constantinescu au trăit senzații extreme.

Marco Tempestini și Simone Tempestini au fost cei doi piloți Napoca Rally Academy prezenți la ultima etapă din Campionatul Național de Viteză în Coastă Dunlop. Marco Tempestini a venit la Râșnov cu un Nissan GT-R, cea mai puternică mașină cu care a concurat până acum.

“Mașina cu care am concurat la Râșnov a fost vedeta absolută și am văzut că fanii au apreciat foarte mult această apariție „exotică”. Cred că și aici am atins unul din obiectivul NRA și anume să facem spectacol acolo unde mergem”, a spus Marco Tempestini.

Lupta pe traseul de la Râșnov a fost una foarte srânsă la grupa H. Aflat la primul contact cu modelul Nissan GT-R, Marco Tempestini a reușit o clasare pe podiumul grupei H, cea ma disputată grupă din campionat, la doar 230 miimi de câștigător, Ovidiu Zaberca, și 120 miimi de locul secund ocupat de Lucian Răduț.

“Și din punct de vedere sportiv a fost o satisfacție evoluția cu această mașină. Asfaltul a fost umed și asta a fost o problemă pentru o mașină atât de puternică, mai ales că o pilotam pentru prima oară. A fost însă e experiență senzațională și cred că nu va fi ultima apariție în România pentru Godzilla”, a spus Marco Tempestini, care a terminat pe locul 4 în clasamentul general al etapei.

Simone Tempestini a luat startul în etapa de la Râșnov cu un model Subaru Impreza R4, obiectivul fiind acela de a acumula cât mai mulți kilometri pe asfalt, ca parte a pregătirii pentru Junior WRC. Juniorul Napoca Rally Academy a avut o evoluție excelentă și a reușit să se impună fără nicio problemă la grupa N.

“Pe macadam am deja un ritm foarte bun cu orice tip de mașină concurez. Tocmai de aceea am venit la Râșnov la o etapă de asfalt pentru a aduna cât mai multă experiență și pe acest tip de suprafață. M-am simțit foarte bine pe probă și sunt foarte mulțumit cu evoluția de aici. Am încercat să fac spectacol pentru fanii de pe margine și abia aștept să înceapă noile sezoane aici în România”, a spus Simone Tempestini.

În acest weekend invitații speciali ai echipei Napoca Rally Academy au fost George Cosac, președintele Federației Române de Tenis, și Marian Constantinescu, atacant la FC Brașov. Cei doi au experimentat senzațiile unui copilot alături de piloții NRA pe traseul de la Râșnov, o experiență unică pentru ei.

“A fost cam ca pe jocurile de calculator. Am fost destul de relaxat alături de Marco Tempestini și m-am bazat pe experiența sa. Am simțit din plin puterea motorului. A fost o senzație mai tare decât atunci când decolezi cu avionul. A fost o experiență deosebită”, a spus George Cosac, președintele FRT.

“A fost o experiență frumoasă. M-am simțit în siguranță și aș repeta orcând această experiență. Sunt senzații unice pe care nu ai cum să le trăiești altfel”, a spus și Marian Constantinescu, atacantul celor de la FC Brașov, care a urcat proba de la Râșnov în dreapta lui Simone Tempestini.

Articole Noi