Maratonul Internaţional debutează în acest weekend la Cluj.

maratonCea de a V-a ediţie a Maratonului Internaţional Cluj va debuta în acest weekend. Organizatorii au pregătit numeroase surprize, iar premiile depăşesc suma de 10.000 de euro. Aproximativ 3500 de persoane sunt aşteptate să participe la eveniment.

Ultimele detalii legate de evenimentul sportiv au fost anunţate astăzi. Conform informaţiilor oferite de Horaţiu Morar etapele sunt următoarele:

horatiu morar maratonSâmbătă 18 aprilie 2015 în intervalul 11:00 – 19:00 vor avea loc ridicări ale kiturilor de concurs de la Cluj Arena și înscrieri la Crosul BT și Cursa Copiilor Cora. La Crosul BT sunt disponibile 1600 de kit-uri de concurs iar la Cursa Copiilor Cora 500 de kit-uri de concurs care se vor ocupa în ordinea sosirii la fața locului. Locurile nu vor fi rezervate pentru cei care s-au înscris online. Fiind un concurs cu participare gratuită, kit-urile se vor distribui primilor concurenți care se prezintă la standul de înscrieri de la Cluj Arena.

Duminică 19 aprilie 2015

Ora 07:00 – 08:00 Ridicare kituri de concurs de la Cluj Arena și înscrieri la Crosul BT și Cursa Copiilor Cora. Atenție, kiturile de participare NU se eliberează decât persoanei care participă, pe baza buletinului/pașaportului. La Crosul BT sunt disponibile 1600 de kit-uri de concurs iar la Cursa Copiilor Cora 500 de kit-uri de concurs care se vor ocupa în ordinea sosirii la fața locului.

Desfășurare concurs

Ora 09:15 – START Maraton AROBS, Semimaraton Hervis și Maraton Stafetă Autoworld.

Ora 13:00 – Festivitate de premiere

Ora 13:15 – START Cursa Copiilor Cora

Ora 13:45 – START Crosul BT

Ora 14:30 – Festivitate de premiere Crosul BT

 

La 82 de ani şi-a anunţat prezenţa şi la această ediţie a maratonului. 

Organizatorii au anunţat că în acest an vor fi partcipanţi din 21 de ţări. Şi în acest an, Moş Ion Gheorghe de 82 de ani din Arad va participa la una dintre probe.  A fost prezent la aproape toate ediţiile din Cluj.

Nu se ştie deocamdată dacă primarul Municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc va participa la maraton, dar conform organizatorilor, s-au înscris deja 3000 de participanţi, urmând ca înscrieri să se mai facă şi înainte de competiţie.

„Sunt convins că şi anul acesta va fi un eveniment reuşit şi mă bucur să văd o creştere de la an la an. Le mulţumesc şi clujenilor pentru înţelegerea din anii trecuţi sunt convis ca vor fi inţelegători şi anul acesta. Acest eveniment se încadrează în calendarul capitalei europene a tineretului şi se adresează tuturor iubitorilor de sport de la cei mai mici la cei mai mari”, a spus Călin Forna, reprezentantul Primăriei Cluj-Napoca.

Evenimentul are şi o latură socială, astfel că cei care vor alege să alerge la maraton va ajuta la mobilizarea de fonduri pentru tinerii cu insuficiență renală cronică îngrijiți de Asociația pentru Solidaritate și Empatie „Claudia Safta”. Primii 10 alergători care mobilizează minim 500 de lei vor beneficia de înscriere gratuită. Donațiile online se pot face folosind pagina dedicată de pe site-ul Fundației Comunitare Cluj. În secțiunea ”pentru proiect” unde vor  completa numele evenimentului ”Maratonul International AROBS Cluj-Napoca”.

Articole Noi