Maine incepe prima editie a Mozaic Jazz Festival

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

Foto_Trilok_GurtuMozaic Jazz Festival debutează mâine, 14 noiembrie, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor și aduce la Sibiu o combinație de trupe și artiști, menită să retrezească pasiunea în iubitorii muzicii de calitate. Cel mai tânăr festival de jazz din Sibiu își îndreaptă atenția atât spre artiști internaționali consacrați, cât și pe proiecte inedite, voci extraordinare, instrumentiști virtuoși și artiști români.

powered by Andreea Popescu#DISPERSIE.ro

Deschiderea festivalului va fi asigurată de Nikoletta Szoke Quartet, una din marile voci feminine ale jazzului European și singura prezență feminină de la Mozaic Jazz Festival. Artista de origine maghiară, câștigătoarea celui mai prestigos premiu de gen, “Montreux Jazz Voice Competition”, va concerta vineri, 14 noiembrie, începând cu ora 20:30.

În aceeași seară, de la ora 22:30, Trilok Gurtu, unul dintre cei mai mari percuționiști de jazz și world music ai tuturor timpurilor, va aborda un stil cu totul diferit, cu influențe din muzica clasică indiană, un spectacol de improvizație rezultat din combainarea unor instrumente de percuție neconvenționale . Cel care în cariera sa de peste patruzeci de ani a colaborat cu artiști precum: John McLaughlin, Joe Zawinul, Jan Garbarek, Don Cherry, Bill Evans, Pharoah Sanders, Dave Holland, Zakir Hussain, Neneh Cherry vine în premieră în Sibiu.

A doua zi a festivalului va fi deschisă de David Krakauer, unul dintre cei mai versatili clarinetiști de pe planetă. Sâmbătă, de la ora 20:30 David Krakauer va prezenta publicul din Sibiu un concert extraordinar în care clarinetul este adus în prim plan de un instrumentist remarcabil.

Seara de sâmbătă va fi încheiată de „Steve Coleman and Five Elements”, unul dintre cei mai apreciati saxofoniști americani, profesor de jazz, compozitor și documentarist, recent câștigător al premiului “MacArthur Genius”, premiu acordat anual de Fundația MacArthur din SUA pentru 21 de personalități care au inovat în domeniul în care activează. Premiul confirmă cariera extraordinară a solistului, care de-a lungul anilor, a colaborat cu nume mari din lumea jazz-ului mondial: Sam Rivers, Doug Hammond, Abbey Lincoln, Chico Freeman.

Ultima seară a primei ediții Mozaic Jazz Festival va începe tot de la ora 20:30 cu Tord Gustavsen, unul dintre cei mai talentați și prolifici pianiști norvegieni. Alături de trupa sa vor prezenta un stil de jazz în care regăsim un puternic aer de misticism nordic.

Cu rădăcini pe mai multe continente, BaLaKo (Balcan Latin Kollective), singurul proiectul românesc de jazz din cadrul festivalului și cel mai în vogă la acest moment. Cu participări recente la Montreaux Jazz Festival și North Sea Jazz Festival, două dintre cele mai mari și importante festivaluri de jazz din lume, BaLaKo trupa care va încheia prima ediție a Mozaic Jazz Festival.

Componența trupelor

Nikoletta Szoke Quartet: Nikoletta Szőke voce, Róbert Szakcsi Lakatos pian, József Horváth Barcza contrabas, Márton Juhász tobe.

Trilok Gurtu Band: Trilok Gurtu percuție și voce, Christian Kappe  trompetă, Tulug Tirpan pian & keyboard, Jonathan Ihlenfeld Cuniado  bas.

David Krakauer “Ancestral Groove”: David Krakauer clarinet, Jerome Harris bas, Michael Sarin tobe, Sheryl Bailey chitară, Jeremy Flower – keepalive (laptop).

Steve Coleman and Five Elements: Steve Coleman saxofon, Jonathan Finlayson trompetă, Anthony Tidd bas, Sean Rickman tobe.

Tord Gustavsen Ensemble: Tord Gustavsen pian, Tore Brunborg saxofon, Sigurd Hole contrabas, Jarle Vespestad tobe.           

BaLaKo: Marius Cristian Ciupitu – Chupi tobe, Alexander Himely Benavides – El Niño congas, Omar Secada Dihigo piano, Valentin Andrei Zachar – Zach saxofon, Antonio Segui Rolando – Tony trombone, Sebi Yoo (bass), Leonard Vasile acordeon, Sebastian Burneci trompetă.

Referințe despre artisti pot fi gasite pe site-ul evenimentului: http://mozaicfestival.com/ sau pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/MozaicJazzSibiu

Bilete

Biletele se găsesc în rețeaua Eventim: Magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Librăriile Humanitas și Cărturești, la Sala Palatului și on-line pe www.eventim.ro. Prețul unui bilet va fi de 70 lei/zi și 170 lei/abonament festival cu reduceri aplicate pentru elevi, studenți și pensionari. Studentii si elevii au un discount de 40 RON din pretul unui abonament, astfel trebuie sa plătească doar 130 RON pentru cele trei zile de festival. Și biletul valabil pentru una din cele trei zile este redus cu 20 RON, de la 70 la 50 RON.

Mozaic Jazz Festival este un eveniment produs de „Hermannstadt Events”, o agenție din Sibiu cu o bogată experiență pe piața evenimentelor culturale. Fondată în anul 2011, compania oferă consultanță de specialitate în planificarea și implementarea evenimentelor, producției tehnice, logistice și de infrastructuri pentru evenimente publice și private.

Evenimentul este o acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu.

Mai multe informații: Sergiu Olteanu – 0730/030.744

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj