Locuitorii de lângă terasa Boema: „Domnule primar, v-aţi trimite copilul de acasă pentru a se odihni ?”

consiliu local 1Terasa Boema pare să deranjeze în continuare pe câţiva dintre locuitorii din imediata apropiere. La şedinţa de Consiliu Local de ieri au fost prezenţi doi intre reclamanţi pentru a le cere consilierilor locali ajutorul. 

„Împreună cu câţiva dintre vecinii de pe Iuliu Maniu dorim să îi adresăm o întrebare domnului primar. De ce nu s-a respectat legea şi în cazul grădinii de vară Boema, adică HCL 411 unde spune foarte clar că între orele 22,00 şi 08,00 dimineaţa nu se acordă orar de funcţionare. Şi 467 în în care se spune foarte clar că în cazul în care sunt probleme cu vecinii să nu se acorde orar de funcţionare”, spune Marius Pop, reclamant.

Primarul Emil Boc s-a consultat preţ de câteva minute cu angajaţii primăriei şi a răspuns întrebării bărbatului: „Programul de avizare a fost exact în conformitate cu prevederile Consiliului Local pe care le-aţi menţionat care are condiţie pentru fiecare caz în parte în vederea stabilirii programului, mă refer la posibilitatea prelungirii după această oră în anumite condiţii  prevăzute de HCL-ul pe care l-aţi invocat. Deci s-a făcut în concordanţă cu prevederile HCL-ului”.

La rândul său, nemulţumită fiind de răspunsul primarului, Cristina Pop adaugă: „Domnule primar, suntem părinţi. Fiica dumneavoastră a terminat acum clasa a VIII-a cu un rezultat foarte bun şi vă felicit. Dar, vreau să vă întreb, dumneavoastră ca şi părinte v-aţi trimite copilul de acasă pentru a se odihni şi a învăţa în linişte? Eu asta am făcut. Aseară la ora 01,00 erau încă pe terasă, iar la 06,00 dimineaţa se crapă lemne. Este normal să îţi trimiţi copiii de acasă? Asta vă doriţi pentru noi?”.

Trecând destul de repede de acest subiect, consilierul local din partea PSD, Claudia Anastase insistă şi spune: „Aceşti oameni au venit în faţa noastră cu o problemă, iar noi trecem cu vederea. Eu sunt o iubitoare de atmosferă precum cea de pe terasa Boema, dar sincer vă spun că am constatat că acest om nu a căutat război. Noi nu avem dreptate în acest moment. Această hotărâre nu are legătură cu zona zero a oraşului. Scopul acestei hotărâri a fost să echilibreze dar, eu cred că dânşii au dreptate. Programul teraselor este până la ora 22,00, haideţi să stabilim o întâlnire cu ambele părţi şi să rezolvăm cumva problema”.

În concluzie, edilul a spus că se vor efectua verificări pentru a se constata dacă acest lucru este adevărat, dar mai ales dacă este respectat nivelul de zgomot permis, iar dacă nu, atunci vor fi împărţite amenzi.

Articole Noi