Licitaţia pentru proiectarea centurii de Sud a Floreştiului a fost contestată. Ce şanse sunt să înceapă lucrările anul acesta?

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

horia suleaSC Luca Way SRL din Bucureşti a câştigat licitaţia pentru proiectarea aşa-numitei centuri de Sud a Floreştiului, undeva la începutul acestei luni. Un alt ofertant, o companie din Cluj-Napoca a depus o contestaţiei. Termenul pentru începerea acestor lucrări se îndreaptă spre anul viitor.

În urma unei solicitări adresată Primăriei Floreşti, ni se confirmă faptul că:

„Licitaţia privind “Servicii de proiectare faza PROIECT TEHNIC aferente realizării obiectivului de investiţie„ Drumul de legătură varianta sud, comuna FLOREŞTI, JUD CLUJ”, aşa cum prevede Legea, a fost contestată de unul dintre ofertanţi, SC Civitas Proiectare Cluj-Napoca. Primăria Floreşti a trimis către CNSC solicitările cerute, iar instituţia abilitată în acest sens va da o decizie în termenul prevăzut legal.

Conform legii, o contestaţie depusă la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor este soluţionată în termen de 20 de zile, însă în anumite condiţii se poate prelungi cu 10 zile, sau chiar mai mult dacă cel care a contestat nu este mulţumit nici de rezultatul CNSC.

În ceea ce priveşte autoritatea contractantă, se preconizează că lucrările la Centura Sud vor debuta în decurs de câteva luni, au mai adăugat reprezentanţii Primăriei Floreşti.

După cum declara edilul comunei, lucrările la drumul ce va lega comuna Floreşti de Municipiul Cluj-Napoca ar urma să înceapă în luna noiembrie. Un simplu calcul matematic însă, ridică mari semne de întrebare legat de acest aspect. Există şanse ca aceste lucrări să nu fie demarate în acest an.

SC Luca Way SRL va proiecta acest drum pentru suma de 129.997 de lei, fără TVA. Cert este un lucru; până la soluţionarea contestaţiei se va încheia luna august. După acest pas, firma proiectantă are la dispoziţie 6 luni pentru realizarea proiectului tehnic şi ajungem spre finalul lunii noiembrie sau chiar sfârşit de an, în cel mai bun caz. 

După ce va fi finalizată proiectarea, Primăria Floreşti va realiza o licitaţie prin care va atribui contractul de execuţie. În paralel, se va ocupa şi de procedura de achiziţie publică în vederea obţinerii unei finanţări (credit bancar). Procedurile de achiziţie publică vor mai dura cel puţin o lună de zile.

După depunerea ofertelor şi încheierea termenului limită stabilit pentru licitaţie, ar putea urma noi contestaţii. Până la finalizarea tuturor acestor paşi va fi, cel mai probabil, anul 2015.

Vă reamintim faptul că drumul va avea o bandă pe sens, iar pentru această investiţie, conform celor declarate de primar, comuna se va îndatora cu aproximativ 7 milioane de euro.

Citeşte şi: Floreşti: Cât va costa centura de Sud a comunei şi când vor fi începute lucrările.     

2 COMENTARII

  1. Pe cărare,,mai la,vale, .” Cam asa vom merge pe,”centura”
    O sa bătătorim carareaa , ne punem centuri si…. Avem drum de centura! Bravo domnule primar!

  2. Pe cărare,,mai la,vale, .” Cam asa vom merge pe,”centura”
    O sa bătătorim carareaa , ne punem centuri si…. Avem drum de centura! Bravo domnule primar!

Comentariile sunt închise.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj