Klaus Iohannis este oficial Preşedintele României

klaus iohannis
Sursa: www.facebook.com

Klaus Iohannis a depus jurământul de învestitură în funcţia de preşedinte al României, în şedinţa solemnă comună a Senatului şi Camerei Deputaţilor. Iohannis a declarat, în discursul rostit în faţa Parlamentului, că este sunt recunoscător şi onorat de încrederea pe care cetăţenii i-au acordat-o alegându-l preşedinte şi a asigurat că va fi preşedintele tuturor românilor.

UPDATE 12:15  Iohannis susţine primul discurs în calitate de preşedinte al României

– Stau aici în faţa dumneavoastră conştient de miza acestui moment pentru viitorul României. Sunt recunoscător şi onorat de încrederea cetăţenilor. Voi fi preşedintele tuturor românilor.

 România lucrului bine făcut este angajamentul luat şi cu care pornesc pe acest drum.

 Vreau ca la final de mandat oamenii să vadă că am făcut legi durabile, instituţii solide. Trebuie să ne apucăm de treabă. Lucrurile nu se vor întâmpla peste noapte. La fiecare etapă vom avea de înfruntat capcane.

– Mă bucur să constat că există deschiderea pentru a începe discuţiile pentru revizurea Constituţiei.

UPDATE 12.13. Patriarhul Daniel susţine un discurs în faţa Parlamentului

UPDATE 12:10 Iohannis a depus jurământul de învestitură în funcţia de preşedinte al României

Înainte de depunerea jurământului, preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a prezentat Hotărârea privind validarea alegerii preşedintelui României, în conformitate cu prevederile Legii privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale şi ale Regulamentului şedinţelor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Citeşte continuarea pe Mediafax.ro

Articole Noi