JCI Cluj organizează un târg al satul românesc, sâmbătă, la Dârja

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj
Darja eventValorile satului românesc trebuie transmise și următoarelor generații, iar tinerii pot da și ei o mână de ajutor la acest demers. Este unul dintre motivele pentru care JCI Cluj, ONG care reunește tineri antreprenori și specialiști din diverse domenii, a decis să organizeze sâmbătă, 27 august, începând cu ora 15:00 un târg de produse tradiționale, în localitatea clujeană Dârja.
La monumentul Unirii din vechea vatră a satului sunt așteptați sâmbătă după-amiază atât locuitori din zonă, cât și orășeni, care astfel pot descoperi meșteșuguri tradiționale, obiecte vechi, piese de îmbrăcăminte lucrate manual, dar vor putea să se bucure și de mâncare la ceaun, muzică tradițională și de proiecții de filme românești. Pe lângă oportunitatea de a expune și de a vinde produse tradiționale, locuitorii din Dârja vor afla de la reprezentanții Fundației Civitas pentru Societatea Civilă cum pot săși exploateze bunurile.
„JCI Cluj se dedică proiectelor de antreprenoriat, dar și celor care pot să aducă un impact în comunitate, prin urmare Târgu’ vechi din Dârja își propune să le ofere ocazia sătenilor să interactioneze cu oameni din Cluj, care pot astfel cunoaște meșteșugurile din zonă. Împreună vrem să găsim soltuții de dezvoltare durabilă„, spune președintele JCI Cluj, Anca Lucan.
La târg, cei interesați vor putea cumpăra obiecte de îmbrăcăminte lucrate manual, obiecte decorative din lemn gravat, totul asezonat cu gulyas, Țuică de Bădăcin și muzică populară.
Târgu’ vechi din Dârja este un eveniment iniţiat de JCI Cluj & Darja Hub adresat sătenilor din Dârja şi orăşenilor cu respect pentru tradiţiile şi valorile rurale adevărate. Scopul acestui târg este de a impulsiona viaţa satului şi renaşterea meşteşugurilor dar şi de a apropia generaţiile tinere de la oraş de cele mai cu experienţă de la sate. „Ne-am propus să oferim cadrul în care se pot întâlni mai multe comunităţi şi pot impărtăși informaţii şi competenţe profesionale”, spun reprezentanții JCI Cluj.
Partenerii Târgului vechi din Dârja sunt Fundația Civitas pentru Societatea Civilă, Organizația Studenților Stomatologi, Țuica de Bădăcin, Craft Zone și Dârja Hub.
DarjaDârja este un sat plin de istorie și tradiții în care trecutul îți iese în cale într-un mod spectaculos și neașteptat printre gospodîrii specifice cu case, grajduri, garduri și pivnite din blocuri de piatrăstuparii cu albine și stâne de oi. Trecând podul peste vale spre vechea vatră a satului, se conturează turnurile celor două biserici ale satului (Ortodoxă și Reformată din sec XIV). În vechiul centru al satului un monument amintește de Marea Unire serbată de săteni în 1918, apoi se poate vedea vechea școală a satului, casa unui fost primar construită î n 1895 și casa parohială în spatele căreia a existat casa în care s-a născut prof. Iuliu Hațieganu.
Despre JCI Cluj
JCI Cluj este o organizație neguvernamentală formată din tineri antreprenori și specialiști în diverse domenii – medicină, educație, marketing, IT, inginerie – care își doresc să producă o schimbare pozitivă în jurul lor. Organizația se implică în proiecte de antreprenoriat și sociale printre care SALT (Susținem Antreprenori și Lideri Tineri), Food Waste Combat, Ride2Work, Serile JCI, Innovate Networking.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj