Iohannis: am decis sa-l desemnez Premier pe domnul Ludovic Orban.

Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat Premier pe Ludovic Orban iar anunțul oficial a fost făcut în urmă cu câteva minute. 

Sursă foto: https://www.facebook.com/klausiohannis/
Sursă foto: https://www.facebook.com/klausiohannis/

Am decis să-l desemnez premier pe domnul Ludovic Orban. Este președintele PNL, cel mai mare partid din opoziție și promotorul principal al moțiunii de cenzură care a dus la căderea Guvernului Dăncilă. PNL a fost singurul partid care a venit la consultări și a spus direct că își asumă guvernarea în această perioadă de tranziție. Sper ca toate partidele parlamentare să înțeleagă că suntem în criză politică și este nevoie ca acest guvern să fie instalat cât mai rapid pentru că orice zi în care Cabinetul Dăncilă rămâne la putere este o zi pierdută pentru România. Am toată încrederea că Guvernul Orban se va ocupa la modul cel mai serios de rezolvarea tuturor chestiunilor importante. Îi doresc premierului desemnat mult succes, inspirație în formarea guvernului și în negocierea voturilor pentru învestitură!

Ludovic Orban a fost propunerea din partea PNL pentru funcția de Prim Ministru după ce Guvernul Dăncilă a fost demis în urma unei moțiuni de cenzură, inițiată de PNL și susținută și de alte partide.

 

Articole Noi