Doamnele Muzicii Românești – recital cameral la Muzeul Etnografic al Transilvaniei

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

Banner FB Doamnele Cluj

Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție publică de cultură care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, în parteneriat cu Asociația Heart-Core vă invită vineri, 18 octombrie 2019, începând cu ora 18,30, la Recitalul cameral dedicat creației muzicale feminine românești, susținut de Diana Jipa la vioară și Ștefan Doniga la pian.

Programul va cuprinde următoarele piese: Felicia Donceanu – Sonata nr. 1 pentru vioară și pian în re minor; Violeta Dinescu – Satya II (aranjament pentru vioară și pian de Vlad-Răzvan Baciu); Hilda Jerea – 7 dansuri românești pentru vioară și pian pe motive culese de Bela Bartok; Laura Manolache – „Personaje”; Carmen Petra Basacopol – Sonata nr. 1 op. 5 pentru vioară și pian în fa diez minor; Liana Alexandra – Vals.

Creatoare de act cultural, artiste, compozitoare, oameni de știință, sportive – prezența feminină a avut și are un rol neprețuit în evoluția culturii românești prin modele profesionale, artistice și umane de excepție.

Afis Doamnele ClujPornind de la prezentarea câtorva astfel de destine închinate artei sunetelor, doi tineri muzicieni români propun un concept cultural amplu, consacrat evidențierii acestor valori, și care conține, între altele, activitate de cercetare, realizare de înregstrări, producție de disc, turneu național de recitaluri, campanii media, promovare și distribuție gratuită în școli de materiale documentare și audio. Totul sub un singur și sugestiv nume: „Doamnele muzicii românești”.

Cu un palmares de peste 60 de concerte și recitaluri susținute numai în ultimul an în 10 țări de pe 3 continente, violonista Diana Jipa și pianistul Ștefan Doniga alcătuiesc unul dintre cele mai active și mai apreciate ansambluri camerale românești actuale.

Prezentul proiect reprezintă deja al doilea produs discografic realizat de cei doi muzicieni după cel dedicat, cu un an în urmă, creației lui Dinu Lipatti, și al șaselea turneu de concerte, toate consacrate promovării muzicii românești.

Evenimentul va avea loc la sediul Muzeului Etnografic al Transilvaniei (în Sala Reduta – str. Memorandumului nr. 21).

Intrarea este liberă!

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj