Investiție de 7 milioane de lei la Liceul Avram Iancu. Modernizarea liceului va fi gata până la începutul anului școlar.

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

Liceul Avram Iancu, cluj24h, știri din clujLiceul Avram Iancu va fi modernizat. 1084 de elevi vor beneficia de investițiile pe care Primăria Cluj-Napoca le realizează.

Lucrările ample și noile dotări transformă liceul clujean într-una din cele mai moderne școli din România.

Lucrările constau în:

extinderea și modernizarea sălii de sport, extinderea pe verticală, cu două nivele, a unuia dintre corpurile instituției,

crearea de noi spații educaționale, respectiv 12 săli de clasă și 4 laboratoare.

Liceul Avram Iancu – dotări pentru persoanele cu dizabilități.

Modernizarea liceului presupune și alinierea la standarde europene în ceea ce privește accesibilitatea persoanelor cu dizabilități.

Astfel, au fost realizate amenajări speciale precum o rampă de acces și 3 platforme mobile la balustrada scării pentru transport cărucior în corpul A.

De asemenea, un ascensor și un grup sanitar special în corpul B, precum și dotări la nivelul mobilierului și echipamentelor specifice.

Economii substanțiale de energie prin tehnologii de ultimă oră.

Au fost instalate sisteme moderne atât la nivelul ventilației, cât și la nivelul iluminării sălilor de clasă și a spațiilor complementare.

școală, cluj24h.ro, știri clujSistemul de ventilație reprezintă o premieră pentru o școală din România.

Liceul a fost dotat cu centrale de tratare a aerului prevăzute cu recuperatoare de căldură.

Acestea oferă o eficiență energetică de peste 75%.

Un alt aspect important este faptul că termoizolarea clădirilor s-a realizat cu un sistem în care s-a folosit polistiren cu grosime de 30 de centimetri.

Acest lucru reduce la minimum pierderile de căldură.

Totodată, la exterior, corpurile modernizate de clădire au fost prevăzute cu fațade ventilate din cărămidă aparentă și tablă de zinc-titan.

În privința noului sistem de iluminat instalat, precizăm că toate corpurile de iluminat sunt prevăzute cu LED, ceea ce determină o economie de energie de două ori mai mare față de corpurile de iluminat clasice.

În cazul holurilor și al grupurilor sanitare, au fost instalați senzori ce permit ca iluminarea să fie realizată în funcție de prezența persoanelor în aceste spații.

Liceul Avram Iancu, știri din cluj, cluj24h.ro, wcscoala avram iancu

Nu în ultimul rând, s-au achiziționat:

343 de noi piese de mobilier,

123 de echipamente specifice sălilor de sport (porți necesare meciurilor și antrenamentelor de handbal și fotbal, fileu pentru meciurile de volei, spaliere etc.),

dar și 110 echipamente IT.

Lucrările vor fi încheiate până la începerea anului școlar.

Citește mai multe din ”Administrație”.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj