UPDATE: Instanta a decis: Ioan Oleleu rămâne vicepreşedinte al Consiliului Judţean Cluj

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

seplecan vs oleleuInstanţa a dat un verdict în procesul intentat de Prefectul judeţului şi a anulat hotărârile consilierilor judeţeni, astfel că actualul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Ioan Oleleu rămâne în funcţie. 

UPDATE: Am avut o discuţie cu domnul avocat şi vom aştepta motivarea instanţei. După aceea împreună cu cei doi covicepreşedinţi ai PNL, domnul Nicoară şi domnul Buda dar şi împreună cu domnul Primar Emil Boc vom lua o decizie politică asupra hotărârii. Şi vom avea două opţiuni. Ori facem recurs şi aşteptăm decizia Curţii de Apel Cluj, ori vom respecta sentinţa de acum. Vom reglementa situaţia politică între UDMR şi PNL şi dacă se vor alătura PNL printr-o hotărâre îl vom înlătura pe domnul Oleleu fără ca domnul Prefect să mai poată ataca. nu este decizia mea, este o decizie de partid. Eu nu am nimic cu nimeni, este doar politic, a declarat Mihai Seplecan pentru Cluj24h.ro

UPDATE 2: Aşa acum aţi văzut deja probabil, pe portalul Tribunalului, instanţa a considerat că sunt ilegale acele hotărâri şi a decis anularea lor. Nu s-au respectat primele hotărâri şi s-a suplimentat ordinea de zi fără să se justifice urgenţa suplimentării. O suplimentare a ordinii de zi se face în anumite condiţii, dacă este vorba de calamităţi sau alte situaţii cu adevărat urgente. S-a convocat o şedinţă de îndată, tot anul trecut în 11.06.2014, după decizia de eliberare din funcţie a domnului vicepreşedinte când s-a votat noul vicepreşedinte nu s-a întrunit numărul de voturi şi au convocat şedinţă de îndată. Noi am mers pe aspectele legale, iar aceste lucruri a constatat şi domnul Prefect că n-au fost legale, pentru asta a atacat în contencios administrativ. Ei au mers pe ideea majorităţii dar cu încălcarea legislaţiei, a declarat pentru Cluj24h.ro Vladimir Mătuşan, avocatul domnului Ioan Oleleu.

Cu toată străduinţa celor de la PNL care au acţionat pe toate părţile pentru a pune mâna pe conducerea Consiliului Judeţean Cluj, instanţa a decis anularea hotărârilor consilierilor judeţeni.

Mai exact vorbim de hotărârile HCJ 169 /11.06.2014, HCJ 178/11.06.2014 , hotărâri care au fost iniţial obiectul dosarului nr 3574/117/2014, dar şi HCJ 183/31.07.2014 , HCJ 184/31.07.2014 şi HCJ 185/31.07.2014 , hotăraâri care au făcut iniţial obiectul dosarului 4494/117/2014.

Toate aceste hotărâri presupuneau decizii de a-l elibera din funcţie pe Ioan Oleleu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean şi respectiv hotărâri ce presupuneau numirea lui Mihai Seplecan în funcţia lui Ioan Oleleu pentru ca ulterior să primească atribuţii de preşedinte interimar. 

sentinta ioan oleleuÎn termene de 15 zile, avocatul lui Mihai Seplecan poate depune un recurs la această sentinţă. Însă pentru moment, toate încercările de a-l „monta” în mod abuziv în scaunul preşedintelui au eşuat. Prin urmare, conducerea Consiliului Judeţean Cluj va rămâne în formula următoare: Horaţiu Cătărig vicepreşedinte din partea PNL, Ioan Oleleu vicepreşedinte din partea PSD şi Vakar Istvan vicepreşedinte cu atribuţii de preşedinte interimar.

Citeşte şi:

Clujenii vor putea afla mâine cine va conduce Consiliul Judeţean Cluj până la următoarele alegeri

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj