Inspecţia Muncii a aplicat amenzi în valoare de peste 200.000 de euro în perioada 03-07.10.2016

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj
HFH Cluj - voluntari AG pe santierul HFH Cluj
Foto: Arhiva

Inspecţia Muncii a desfăşurat, în perioada 03 – 07 octombrie 2016, acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 1.065.000 de lei, adică 242.045 de euro. Au fost depistate 622 de persoane care lucrau la negru.

În domeniul relaţiilor de muncă, la nivel naţional s-au aplicat amenzi în valoare de 1.029.500 de lei din care 630.000 de lei pentru muncă la negru. Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără forme legale, inspectorii de muncă au făcut 9 propuneri de cercetare penală. Au fost sancţionaţi 303 angajatori.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 355.000 de lei. Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 55 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă. Au fost sancţionaţi 733 de angajatori în domeniu.

”După concentrarea acţiunilor pe caracterul preventiv al controalelor în domeniile de competenţă, conducerea Inspecţiei Muncii a analizat oportunitatea creării unei aplicaţii electronice pentru reducerea birocraţiei din executarea unor activităţi cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri. Vom crea acest soft destinat beneficiarilor care folosesc munca zilierilor, care va permite completarea on-line cu date şi care fi disponibil la sfârşitul anului. Va funcţiona o perioadă în paralel cu sistemul existent pentru a da posibilitatea tuturor utilizatorilor să se familiarizeze cu registrul electronic.” – Dantes Nicolae BRATU, inspector general de stat.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj